online workout, medischemallemolen.nl

Werkt online fitness het beste voor jou?

Online fitness is  erg populair. en de belangstelling voor online workouts zal alleen maar toenemen.

Maar er is al lang een discussie gaande over de vraag of online fitnesscursussen effectief zijn. Kunnen ze u helpen uw fitnessdoelen net zo goed te bereiken als een toegewijde personal coach?

Er is geen gemakkelijke manier om deze vraag te beantwoorden, aangezien zowel online fitness als persoonlijke training hun voor- en nadelen hebben. Daarom hebben we besloten om de voors en tegens van beide te onderzoeken.

 

Persoonlijke training

 

Dit is de traditionele manier van fitness training, en voor velen is het nog steeds de “originele” manier. Bij face-to-face personal training werken u en een coach gestaag samen om uw fitnessdoelen te bereiken.

Het wordt meestal persoonlijk uitgevoerd, met alleen u en de coach of in een groep met andere personen die uw directe doelen delen.

 

Voordelen

 

Het lijdt geen twijfel dat face to face coaching zijn sterke punten heeft, waaronder de volgende

 

Persoonlijke “Hands-on” training

Bij persoonlijke training betaalt u meestal voor de onverdeelde aandacht van uw coach, die er alles aan doet om u te helpen in vorm te komen. Geen afleidingen, geen andere mensen die om aandacht vragen, alleen u en uw coach.

Deze constante, ongefilterde aandacht is voor veel mensen de sleutel tot het bereiken van fitnessdoelen. Zonder die persoonlijke, onmiddellijke aanwezigheid van een coach die hen aanstuurt over wat ze moeten doen, kan personal training minder betrokken aanvoelen, en dus ook minder effectief.

 

Directe feedback en “spotting

Die directe feedback kan heel belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je je oefeningen goed uitvoert en er het meeste resultaat uithaalt.

Zonder je coach zou je de oefening verkeerd kunnen doen en hierdoor de  verkeerde spiergroepen aanspreken of zelfs een blessure oplopen.

 

Geïnspireerde motivatie

Als je al een tijdje traint, kan je het punt bereiken dat je de handdoek in de ring wilt gooien en een enorme cheeseburger wilt eten. Maar de kans hiertoe is waarschijnlijk kleiner onder het toeziend oog van een persoonlijke coach.

Met persoonlijke coaching kun je fysiek op de vastberadenheid en motivatie van je coach leunen, vooral op momenten dat de motivatie op een lager pitje staat.  Als u probeert af te vallen of in vorm te komen, kan dat een moeilijke reis zijn. Goede hulp om je door de moeilijke tijden heen te coachen kan van onschatbare waarde zijn.

 

Het zorgt ook voor veel discipline

Sommige mensen hebben meer begeleiding nodig dan anderen. En als de coach vijf minuten weg is, is dit voor u onmiddellijk de aanleiding om er even mee te stoppen.

Als u zo bent, betaalt u waarschijnlijk voor personal training omdat u moeilijk de discipline kunt opbrengen om het in uw eentje te doen. Bij fitnesstraining komt veel discipline kijken en het kan moeilijk zijn om je doel te bereiken als er niemand is die u helpt op koers te blijven.

 

Nadelen

 

Hoe goed face-to-face coaching ook is, het heeft zeker ook zijn nadelen.

 

Een nachtmerrie qua planning.

Het kan moeilijk zijn om een geschikt moment te vinden om je training te plannen. Het wordt nog moeilijker als je coach populair en gewild is.

 

Kan vrij duur zijn

Hoewel persoonlijke training behoorlijk effectief is, is het zeker niet goedkoop. Bij gemiddelde sessies van € 45- € 50 / per uur heb je na zes weken (als je twee keer per week traint)  een rekening van  meer dan  € 500.

 

Afgelopen zodra de sessie is afgelopen

Belangrijk is dat slechts twee sessies van een uur per week waarschijnlijk nog niet eens erg ambitieus is om  je fitnessdoelen te behalen. En als de sessie voorbij is, bent u vrijwel op uzelf aangewezen. In dit geval bestaat er een reëel risico dat u veel langzamer vooruitgang boekt dan u zou moeten.

 

Het kan moeilijk zijn om “de perfecte trainer” te vinden

Als je al eens op zoek bent geweest naar een trainer, zul je begrijpen dat het zelden gemakkelijk is. Het gebeurt niet altijd dat je een trainer vindt die niet alleen precies weet hoe hij je moet helpen, maar ook nog eens goed met je kan opschieten.

 

 

Online fitness cursussen

 

Online fitnesscursussen nemen de meeste problemen met persoonlijke training weg en draaien ze om. U kan de toegang tot een uitgebreid fitnessprogramma volledig op het internet  kopen.

De cursus zal u meestal beloven u te helpen om aan het eind van een periode een specifiek doel te bereiken en alles wat u doet zal op dat doel gericht zijn.

 

Voordelen

 

Online fitness programma’s kunnen voor veel mensen geweldig zijn, vooral om de volgende redenen:

 

Je kunt “elke trainer hebben die je wilt”

Er zijn geen grenzen aan wie je als trainer kunt krijgen.  Personal training op maat  kan zo gemakkelijk zijn als een klik op een paar knoppen.  U kunt recensies en getuigenissen, productpakketten en websites doornemen voordat u een keuze maakt voor een bepaalde trainer. Nog beter, je kunt uitproberen wat ze kunnen bieden daar in veel gevallen gratis sessies worden aangeboden.

 

Geen geografische beperking

In tegenstelling tot face to face training, maakt het niet uit waar uw trainer actief is. U kunt met hen in contact komen en het advies krijgen dat u nodig hebt van letterlijk overal ter wereld. Op deze manier is  trainen net zo eenvoudig zijn als je mat neerleggen en een paar video’s afspelen.

 

Ze zijn goedkoper/kosteneffectief

We hebben hierboven al aangehaald wat de kost van een personal training is.  U zult nauwelijks een tiende van het bedrag uitgeven om een fitnesscursus online te volgen.

Aangezien u zowat elke trainer kunt bekijken, kunt u die ene persoon vinden die precies geschikt is voor u, voor slechts een fractie van wat u zult uitgeven voor een persoonlijke training.

 

Train in uw eigen tijd

Met online fitnesstraining kunt u vrijwel altijd trainen wanneer u maar tijd hebt. Als je zin hebt in een snelle workout tijdens je lunchpauze op het werk, hoef je je trainer niet op te bellen om te weten of hij/zij vrij is.

 

Neem persoonlijke verantwoordelijkheid voor uw fitness

Als u een zelf gemotiveerd type bent kan dit zeker ook effectiever zijn, omdat het betekent dat u uw fitnessdoelen persoonlijker opvat en niet alleen vertrouwt op de aanwezigheid van uw coach.

 

Uitgebreide ondersteuning

Online trainingsprogramma’s worden geleverd met alle toeters en bellen die u toegang geven tot advies, peptalks en sessieanalyses wanneer u dat nodig heeft.

Sommige trainers hebben zelfs een communicatiesysteem. U kunt er dus op rekenen dat u iemand hebt om mee te praten. En aangezien u hen niet fysiek hoeft te zien om met hen te praten, zal de effectieve periode dat u met hen kunt communiceren zelfs langer zijn dan face to face.

 

 

Cursussen Gezonder Leven

Deze cursussen zijn zeer geschikt voor iedereen die aan een gezondere leefstijl wil beginnen of even vast zit en graag weer door wil gaan.

BEKIJK HIER HET AANBOD

 

 

Nadelen

 

Online training is niet zonder nadelen. Het is misschien niet in alle situaties zinvol, vooral om de volgende redenen:

Dit geldt vooral als je iemand bent die moeilijk de nodige motivatie kan vinden of snel opgeeft.

Als u niet het type bent dat zichzelf motiveert, zult u de trainingsvideo’s waarschijnlijk gewoon aan uw filmcollectie toevoegen. Want er zal waarschijnlijk meer gekeken worden dan getraind. Als u zo’n type bent, is online training misschien niet effectief voor u.

 

Ontbreekt het “hands-on” gevoel van face to face

Voor mensen die het gevoel willen hebben dat hun trainer persoonlijk betrokken is bij hun fitnesstraining, kan online training een soort teleurstelling zijn. Omdat trainers met online trainingen tientallen mensen tegelijk kunnen laten trainen, kan het “hands-on” gevoel van de training drastisch worden verminderd.

 

Kan een strijd zijn om de vooruitgang nauwkeurig te beoordelen

Het is voor een online trainer niet mogelijk om je voortuigang te constateren, een chat gesprek geeft hiervoor niet de mogelijkheid. En als uw trainer niet precies kan zeggen hoe ver u bent met uw doelen, is de kans kleiner dat u het beste advies krijgt over hoe u verder moet.

 

Wat is het beste voor u?

 

Het is moeilijk om te kiezen tussen online training en face to face? Hoewel sommige mensen zweren bij het een of het ander, blijkt uit onderzoek dat velen net zo verdeeld zijn over welke van de twee het beste is.

Aan de ene kant willen cursisten de betrokkenheid van een face to face en aan de andere kant houden ze absoluut van de flexibiliteit van online training. De perfecte combinatie van de twee is moeilijk te vinden.

Ga voor wat jij denkt dat het beste voor je is. Als je het type bent dat constant moet worden gepord om op je best te zijn, als je het zweet en de sleur van een sportschool wilt en een parate coach die roept wat je moet doen, dan is face-to-face iets voor jou.

Maar als je liever in je eigen tijd en tempo traint, zonder het gedoe om het juiste schema te vinden, dan is online training iets voor jou.
Zeker niet uit het oog te verliezen is ook het prijskaartje, dit kan een belangrijke rol spelen bij de keuze.

En als u nog twijfelt, kunt u ook gewoon beide doen! Op die manier geniet je van het beste van beide werelden.

 

Nu starten met meer bewegen

 

 

(37)