werken afslankpillen echt, medischemallemolen.nl

Werken afslankpillen echt en zijn ze veilig?

 

Wie wil er geen magische afslankpillen, pillen die vet doen wegsmelten , je direct gewicht doen verliezen en je lichaam zien transformeren? Met beweringen van verminderde eetlust, verminderde vetopname en verhoogde vetverbranding klinken ze een beetje te mooi om waar te zijn. Maar wat is de waarheid? En dan bedoelen we de hard-wetenschappelijke waarheid, niet de buitengewone transformatiefoto’s die je op de doosjes van afslankpillen ziet of de claims in je Instagram- of Facebook-feed.

 

Wat de wetenschap zegt over afslankpillen

 

Laten we eerst beginnen met het maken van een zeer belangrijk onderscheid. Er is een verschil tussen een afslankpil dat een medicijn is en een afslankpil dat een supplement is. Een geneesmiddel voor gewichtsverlies vereist over het algemeen een recept van een arts en is getest in klinische studies. Terwijl de vrij verkrijgbare afslankpil (supplement) zeer weinig klinisch bewijs heeft dat wetenschappelijk significante resultaten laat zien voor gewichtsverlies. Helaas wordt in veel reclame voor afslankpillen de “door de overheid goedgekeurde”  pil gebruikt als een onjuiste voorstelling van de effectiviteit van de pil.

 

Wat met de vaak  ongefundeerde claims die we zien en lezen over afslankpillen?

Niet elke claim is vals. Studies hebben aangetoond dat het gemiddelde gewichtsverlies bij het gebruik van afslankpillen  (bij proefpersonen met obesitas en overgewicht) over een periode van één jaar 5% bedroeg. Bedenk wel dat dit soort afslankpillen alleen worden voorgeschreven als je als zwaarlijvig wordt aangemerkt. Laten we dat eens in realistische cijfers omzetten – stel dat je 70 kg weegt en 1 jaar lang afslankpillen slikt, dan zou je gemiddeld 3,5 kg afvallen in dat jaar.

Daarnaast zijn er ook nog de mogelijke gevaren en bijwerkingen om rekening mee te houden. Denk aan diarree, misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid…om er maar een paar te noemen.

Gewichtsverlies pillen mogen sowieso nooit worden beschouwd als een lange termijn oplossing. De kosten, de bijwerkingen en het beperkte gewichtsverlies is gewoon niet te vergelijken met traditionele gewichtsverlies methoden zoals het aanpassen van uw calorie-inname en meer bewegen!

 

De beste manier om af te vallen, in vorm te komen en gezond te blijven

 

Ons advies over afslankpillen is – verspil uw tijd en geld niet! Eigenlijk zouden we willen dat we dit overduidelijke punt niet eens hoefden te maken. Een van onze constante frustraties zijn de verschillende rages, gimmicks en zogenaamde magische oplossingen om fit en gezond te worden. We begrijpen wel waarom. We zijn eraan gewend geraakt om te leven in een wereld van onmiddellijke bevrediging. Is het dan verwonderlijk dat we dezelfde onmiddellijke oplossing voor gewichtsverlies willen?

Maar, geloven we het echt? Of willen we het alleen maar geloven. Laten we realistisch zijn.
Ten eerste, het lichaam werkt niet op die manier. Vergeet niet dat u waarschijnlijk een redelijke tijd hebt doorgebracht met ‘aankomen’, dus is het niet meer dan redelijk om te verwachten dat u ook tijd zult moeten besteden aan het verliezen van gewicht.

Ten tweede is de realiteit dat je niet ontkomt aan het harde werk. Je wordt niet zomaar fit wakker. Je lichaam wordt niet meteen strakker. Je wordt niet ineens gezond. En als je realistisch bent, kun je ook niet denken dat een of andere wonderpil je plotseling gewicht zal doen verliezen. De harde waarheid is dat afvallen en strakker worden niet zo mysterieus, magisch of instant is.

Mensen die succesvol afvallen (en dit volhouden) hebben volgende gemeenschappelijke kenmerken:

Bepaal je eigen doel – dit betekent dat je het voor JOU en je eigen redenen doet.
Een fysiek actieve levensstijl – ja, lichaamsbeweging een deel van je leven maken en niet slechts een onregelmatig karweitje.
Eet een ontbijt en regelmatig geplande maaltijden – maaltijden overslaan leidt tot problemen met overeten later op de dag.
Er werd gewerkt aan het verbeteren van het stressniveau – psychologische kracht en stabiliteit is net zo belangrijk voor gewichtsverlies als voeding en lichaamsbeweging.
Sociale steun – je moet verantwoordelijk zijn en hulp hebben onderweg.

 

Cursussen Gezonder Leven

Deze cursussen zijn zeer geschikt voor iedereen die aan een gezondere leefstijl wil beginnen of even vast zit en graag weer door wil gaan.

BEKIJK HIER HET AANBOD

 

 

Een grote risicofactor bij snel gewichtsverlies

 

Eén van de grootste risicofactoren voor mensen die snel gewicht verliezen zijn de gewichtsschommelingen. Dit betekent dat  gewicht op en neer gaat als ze proberen om op korte termijn gewichtsverlies te bekomen. Kilo’s die eraf gaan, komen er ook vaak terug bij wanneer er niet op een bestendige manier aan een nieuwe leefstijl wordt gewerkt, gezonder eten en meer bewegen.

 

Je kunt afvallen, strakker worden en gezond zijn op een slimme manier

 

Afslankpillen zijn niet alleen een slechte keuze om af te vallen (je zou in kortere tijd meer gewicht kunnen verliezen met wat inspanning en weloverwogen beslissingen), ze zijn ook niet echt een slimme aanpak. Waarom zou je je gezondheid op het spel zetten en onnodig geld uitgeven?

Laat u informeren, word mondig en neem de beslissing om in uw gezondheid te investeren gebaseerd op harde wetenschap. Laat u niet misleiden door de marketinghype van afslankpillen. U moet erkennen dat uw reis naar gewichtsverlies niet gemakkelijk zal zijn. Maar wie je wordt en hoe je over jezelf denkt is net zo belangrijk als het eindresultaat.

Bij het streven naar gewichtsverlies, is er geen tekort aan pillen, drankjes, en supplementen die beweren te helpen om gewicht te verliezen. Maar helpen afslankpillen en zijn ze veilig? De beste afslankpillen kunnen een of meer actieve ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om de vetverbranding te verhogen, de eetlust te verminderen of de absorptie van vet te verminderen. Niet alle gewichtsverlies pillen en supplementen zijn gelijk. Sommige pillen kunnen onaangename bijwerkingen hebben, terwijl van andere niet bewezen is dat ze tot gewichtsverlies leiden.

 

Samenvatting afslankpillen

 

Als het gaat om de beste gewichtsverlies pillen, blijkt dat er geen magisch middel bestaat. Hoewel sommige van de dieetpillen kunnen bijdragen aan gewichtsverlies blijft het gewichtsverlies beperkt en zal het verlies alleen blijven wanneer je ook de nodige wijzigingen in je leefstijl toepast.

 

Lees ook ons blog : 30 tips voor een gezonder leven

 

 

 

 

 

 

(28)