Wist u dat deze geurige en krachtige wortel een reeks gezondheidsvoordelen kan hebben, zowel rauw als gekookt? Zie knoflook als een krachtpatser die meer doet dan je eten heerlijk laten smaken. Breng hulde aan die scherpe teentjes met deze 4 snelle feiten.
Knoflook is zeer voedzaam
Eén rauw teentje van deze smakelijke en geurige groente bevat vitaminen en mineralen zoals mangaan, selenium, vitamine C, vitamine B6 en vezels. Het bevat ook een goede hoeveelheid calcium, koper, kalium, fosfor, ijzer en vitamine B1.
Het kan een verkoudheid bestrijden
Sommige studies hebben aangetoond dat het innemen van een knoflooksupplement het aantal verkoudheden en de duur van de symptomen vermindert. Als u een verkoudheid voelt opkomen, kan het toevoegen van wat meer knoflook aan uw maaltijden uw symptomen verlichten. Zoals sommigen zeggen, er bestaat niet zoiets als te veel knoflook.
Knoflook kan hoge bloeddruk verlagen
Dagelijks een knoflooksupplement nemen (of ongeveer vier teentjes per dag eten) helpt het bloed gemakkelijker door het lichaam te stromen en verlaagt de hoge bloeddruk.
Het werkt ontstekingsremmend
Alsof dat nog niet zo voedzaam en caloriearm was, biedt knoflook ook ontstekingsremmende voordelen. Knoflook bevat diallyldisulfide, een ontstekingsremmende stof die de effecten van pro-inflammatoire cytokinen beperkt. Als je pijnlijke en ontstoken gewrichten of spieren hebt, kun je ze inwrijven met knoflookolie.
Het werkt ontstekingsremmend
Alsof dat nog niet zo voedzaam en caloriearm was, biedt knoflook ook ontstekingsremmende voordelen. Knoflook bevat diallyldisulfide, een ontstekingsremmende stof die de effecten van pro-inflammatoire cytokinen beperkt. Als je pijnlijke en ontstoken gewrichten of spieren hebt, kun je ze inwrijven met knoflookolie.
Cursussen Gezonder Leven
Waarom zwarte knoflook kopen
Wat is het verschil met conventionele knoflook?
Zwarte knoflook is gewoon knoflook die 12 dagen bij hoge temperatuur en vochtigheid is gefermenteerd.
Fermentatie verandert de teentjes van wit naar zwart.
Fermentatie maakt de knoflook zoeter en zacht genoeg om te smeren.
Fermentatie verandert de fytochemische eigenschappen van de knoflook.
De allicine in knoflook, die de sterke, scherpe smaak veroorzaakt, wordt omgezet in bioactieve alkaloïden en flavonoïden.
Deze bioactieve bestanddelen kunnen gemakkelijker door ons lichaam worden gebruikt, waardoor zwarte knoflook een sterk antioxidant, antiallergeen, anti-diabetes en anti-inflammatoir is.
(88)