ogen laseren

Waarom ogen laseren?

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: ooglaserbehandelingen. Waar de een kiest voor een bril of lenzen, wil de ander toch liever zijn of haar ogen laseren. Wat zijn precies de voordelen van zo’n behandeling en welke risico’s gaan er gepaard met zo’n behandeling? Zijn er daarnaast nog bepaalde kenmerken waaraan je moet voldoen om je ogen te kunnen laten laseren? De antwoorden hierop lees je hier.

 

De een vindt het heel fijn om lenzen of een bril te dragen met het idee dit af te kunnen zetten op elk moment. De andere daarentegen vindt deze hulpmiddelen niet zo prettig, bijvoorbeeld tijdens drukke ochtenden waarop je je lenzen of bril vergeet. Dat kan erg balen zijn. Echter zijn deze hulpmiddelen vaak wel nodig voor een optimale zicht. Geen van bovenstaande een oplossing? Dan is een ooglaserbehanding een goed alternatief.

 

Geen hulpmiddelen meer nodig

Wanneer je ervoor kiest om je ogen te laten laseren, ben je niet langer afhankelijk van een bril of lenzen. Geen momenten dus meer dat je je bril vergeet of af moet doen tijdens sport. Ook geen lenzen meer die je kunt vergeten in te doen ‘s ochtends of juist ‘s avonds vergeet uit te doen voor het slapen gaan. Je ogen laten laseren nemen deze zorgen weg. Daarnaast kent een ooglaserbehandeling ook nog andere voordelen. Het verschil in sterkte tussen beide ogen kan namelijk verholpen worden. Daarnaast kan er ook ingespeeld worden op andere belemmerende factoren van het zicht. Hiermee kent een ooglaserbehandeling dus vele voordelen die lenzen of een bril niet hebben. Ook het resultaat van een ooglaserbehandeling is blijvend. Dit houdt in dat je maar 1 behandeling hoeft te ondergaan en niet meerdere, zoals soms gesuggereerd wordt. Let wel op dat het verouderingsproces wel gewoon doorgaat. De kans dat je in de toekomst een bril nodig hebt voor lezen blijft dus altijd bestaan.

 

Risico’s

Waar andere ingrepen grote risico’s met zich mee brengen, brengt een ooglaserbehandeling er bijna geen een met zich mee. Het is daarnaast ook mogelijk voor iedereen en heeft dus niet een specifieke medische urgentie. Er is echter wel altijd kans op complicaties. Deze zijn vaak makkelijk te verhelpen en ontstaan vaak na een behandeling door bijvoorbeeld in de ogen te wrijven. Gelukkig worden er veel voorzorgsmaatregelen getroffen om deze kans zo klein mogelijk te maken en krijg je ook goede instructies om dit te voorkomen.

(63)