stress verminderen

Stress verminderen

We leven in een drukke tijd waarin veel in korte tijd moet gebeuren wat het niet gemakkelijker maakt om stress te verminderen. Op het werk moet veel meer werk verzet in minder tijd wat in veel gevallen een wissel trekt op de werknemers. Ze voelen zich onder druk staan, zijn bang om ontslagen te worden als ze hun werk niet goed doen, zeker in deze tijd waar de banen niet voor het oprapen liggen. Ook het gezinsleven is veel drukker en hectischer geworden dan een tijd geleden. Vroeger konden de kinderen zich nog gewoon vermaken met buiten spelen en hutten bouwen en weren er ook veel minder eisen aan kinderen gesteld. Tegenwoordig zitten de kinderen op hockey, tennis, vioolles, dansen en cabaret. En het liefst moeten ze in alles ook nog eens uitblinken als het even kan. Onzin als je het mij vraagt, laat kinderen gewoon zichzelf zijn en zet ze niet onder druk.

 

Stress door tijdgebrek

Hierboven bespraken we al een van de factoren die zeer stress bevorderend zijn, namelijk tijdgebrek. Althans, het mentale gevoel dat we geen tijd genoeg hebben en snel alles moeten regelen omdat we anders in de problemen komen. Of wat dacht u van keuzestress?

 

Keuzestress

Ook de vele keuzes die we in onze tijd moeten en kunnen maken, draagt bij tot het drastisch verhogen van ons stressniveau. Vroeger kon je in de supermarkt een soort yoghurt kopen waarbij je dan eventueel nog kom kiezen tussen magere en volle yoghurt. Tegenwoordig kun je tussen alle yoghurt varianten in sommige gevallen geen gewoon pak yoghurt meer vinden. Ook door internet kan de stress toenemen, denk aan de vele vergelijkingssites en al die reviews als we van plan zijn om bijvoorbeeld een nieuw koffiezetapparaat te kopen.

 

Ontstressen kan je leren! Wil je meer weten?

 

 

 

Stress verminderen

Een goede methode om stress te verminderen is lekker te sporten of een stuk te gaan wandelen. Even die denkmachine uitzetten en gewoon tevreden zijn met het moment zoals het zich aandient. Dat zouden veel meer mensen moeten doen!

 

Gids met alles over beginnen met mediteren

(66)