groei mindset

Ontwikkel een groei mindset !

Groei is een continu proces. We kunnen onze fysieke groei niet beheersen omdat het automatisch gaat, maar voor onze mentale toestand geldt dat niet. Een groei mindset bestaat echt. We bedoelen daarmee dat je een mentaliteit kunt ontwikkelen die goed is voor jouw geestelijke gezondheid. Omarm psychologische groei als een manier van leven. Dit is niet zo zweverig als het klinkt, want het is betrekkelijk eenvoudig en je wordt er echt een fijner mens van.

 

Waarom is een groei mindset zo belangrijk?

 

Een groei mindset is erg belangrijk voor een productief en succesvol leven. Het is een houding die leidt tot continu leren en verbeteren van het individu, wat niet te bereiken is met een vaste mindset. Er is een duidelijk verschil tussen een groei mindset en een vaste mindset. Een houding gericht op mentale groei is de overtuiging dat we als individuen verplicht zijn om te veranderen en te groeien, vooral in mentaal opzicht. De enige vereiste om deze groei te realiseren is dat je ernaar toe werkt en een positieve instelling behoudt. Mensen met een groei mindset geloven dat als de juiste stappen op het juiste moment neemt, je alles kunt bereiken wat je maar wil. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de situatie van een persoon, maar het is voor iedereen mogelijk.

 

Waarom een vaste mindset vol beperkingen zit

 

Een vaste mindset is een mindset die strikt vasthoudt aan de overtuigingen die zijn geleerd of waargenomen en die het individu niet toestaat om daaruit te groeien. Mensen met een vaste mindset beperken hun mogelijkheden en zijn vaker negatief door te geloven dat ze niet kunnen bereiken wat ze willen. Ze beperken het leren en zien kritiek niet als een kans om te leren en zichzelf te verbeteren.

 

 

Stappenplan: Zo creëer je een groei mindset

 

Wil jij een groei mindset? Neem dan de volgende belangrijke stappen:

 

Stap 1: Zorg voor een positieve mindset

Het behouden van een positieve mindset is erg belangrijk voor een groei mindset. De meesten van ons hebben geen controle over hun gedachten en zinken weg in negativisme. Maar om een ​​leerling en een waarnemer te zijn, moet je niet alleen negatieve gedachten beheersen, maar ze ook omzetten in positieve gedachten. Zorg ervoor dat de self-talk ook positief is zodat je kunt bereiken wat je maar wilt.

Stap 2: Vermijd negatief denken zoveel mogelijk

Negativisme wordt niet alleen overgedragen via attitudes, maar ook via taal. Als je iets negatiefs tegen jezelf of iemand anders wil of moet zeggen, herformuleer dan de woorden en verander ze op een positieve manier. Stel je voor dat je iets niet begrijpt. Zeg niet: ‘Ik begrijp het niet’, maar ‘ ik zal op een andere manier proberen om er achter te komen wat iemand bedoelt’.

Stap 3: Leer observeren

Observeren is de beste manier om te leren. Maak er een gewoonte van om jouw omgeving zorgvuldig te observeren om te ontdekken hoe anderen en jijzelf in verschillende situaties reageren. Wat doe je goed, wat doe je niet goed? Kun je de volgende keer op een andere en meer positieve manier reageren? Wees opmerkzaam en leef in het moment om jouw observatievaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Feit is dat je niet alles uit boeken kunt leren. Observeren is een vaardigheid die je langzaam in de praktijk leert. Zorgzame en observerende mensen leren hun hele leven lang.

 

Gids met alles over beginnen met mediteren

Stap 4: Oefen elke dag en gun jezelf voldoende ontspanning

Pas bovengenoemde punten niet allemaal in één keer toe. Misschien bereik je je doel om een ​​groei mindset te ontwikkelen nog niet direct, maar met oefenen lukt dat wel. Neem deze gewoontes op in jouw dagelijkse routine en je zult merken dat de resultaten vanzelf wel komen. Heb geduld! Wanneer je de genoemde punten oefent en ontwikkelt, wees dan niet te streng voor jezelf. Dit kan leiden tot verlies van motivatie. Gun jezelf vooral rust en ontspanning. Neem regelmatig een pauze en geef jezelf voldoende tijd om jouw doelen te bereiken

(51)