omega 7

Omega 7 en de vele gezondheidsvoordelen

 

De rijkste bron van dit ongelooflijke vetzuur is duindoornbesolie, die het hoogste omega 7-gehalte heeft van alle bekende natuurlijke bronnen! Dit zeldzame vetzuur is veelbelovend voor de verbetering van het maag-darmstelsel, het cardiovasculaire systeem, de spijsvertering en ontstekingsreacties. Het is ook een weldaad voor haar, huid en nagels en wordt daarom ook wel de “Beauty Omega” genoemd.

 

Wat is Omega 7?

 

Het vetzuur is zeldzaam, maar krachtig!

Omega 7 (Palmitoleic Acid) is een weinig bekend vetzuur dat wonderen doet voor de gezondheid. Gevonden in het vruchtvlees van duindoornbessen, is het zeldzaam in het plantenrijk, en nog schaarser in de dierenwereld. Het heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen naarmate er meer studies over het onderwerp verschenen.

 

Hoe zeldzaam is Omega 7?

Het is ook bekend als Palmitoleic zuur en is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur gevonden in sommige dierlijke, plantaardige, en mariene oliën.

Dit omega vetzuur is vrij zeldzaam en heeft pas onlangs wereldwijd bekendheid gekregen vanwege zijn voordelen en unieke kwaliteiten.

Het is aanwezig in alle lichaamsweefsels, vooral in huid- en vetweefsel. Duindoornbessen bieden de meest krachtige botanische bron van Omega-7 die momenteel bekend is. Het krijgt steeds meer aandacht als een “Wonderbes” met vele gezondheidsvoordelen.

 

Hoe speciaal is Omega 7?

Het vetzuur bevordert een gezonde gehydrateerde huid, haar en nagels op cellulair niveau. Ons weefsel bevat Omega-7 en het herstel ervan, zowel uitwendig als inwendig, voedt en balanceert deze weefsels voor een jeugdige en glanzende gloed.

Het vetzuur ondersteunt een gezond maag-darmstelsel en spijsvertering van begin tot eind. Dit vetzuur voedt de slijmvliezen vanaf de mondholte tot aan het einde van het spijsverteringskanaal, vermindert ongemakken en brengt de spijsverteringsfuncties in balans.

Het ondersteunt de juiste ontstekingsreactie in het hele lichaam en versterkt het natuurlijke smeersysteem van het lichaam.

Volgens een Australisch wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd in het midden van de jaren ’90, kan dit vetzuur zelfs helpen bij gewichtsbeheersing en het in evenwicht brengen van de vetreserves.

 


Membrasin Omega 7 is een voedingssuppplement op basis van omega-vetzuren uit duindoornbes. Die bieden ondersteuning bij droge ogendroge mond en droge slijmvliezen en helpt de gezonde huid van binnenuit.

 

 

Gezondheidsvoordelen van het regelmatig innemen van Omega 7

 

Haar, huid en nagelsOmega 7 en andere bestanddelen van duindoornolie zijn geweldig om de gezondheid van de huid te ondersteunen. Het kan helpen om het natuurlijke omega-evenwicht van de huid te herstellen, huidcellen te beschermen en de cellulaire gezondheid te ondersteunen.

 

Voordelen voor de gezondheid van de huid

Gebruikers van duindoornbesolie melden glanzend haar, een stralende huid en sterke nagels. Dit is ongetwijfeld deels te danken aan dit vetzuur. Duindoornbesolie is een populair ingrediënt in schoonheidsproducten en huidverzorging. Het wordt aanbevolen voor het bestrijden van tekenen van vroegtijdige veroudering zoals rimpels en droogte.

 

Maag-darm gezondheid


Van Omega 7 is aangetoond dat het de gezondheid van maagslijmvliezen verbetert en helpt bij de genezing van maagzweren.

Het kan helpen de slijmvliezen in het hele lichaam te ondersteunen. Ongezonde slijmvliezen zijn de oorzaak van verschillende veel voorkomende spijsverteringsproblemen. In studies hielp duindoornolie, rijk aan omega 7, bij het herstelproces van maagweefsel en slijmvlies.

 

Slijmvlies gezondheid en droogheid


Het menselijk lichaam heeft een complex netwerk van slijmvliezen. Ze spelen een zeer belangrijke rol bij de bescherming van de gezondheid van ons lichaam. Veel mensen hebben last van droge of geïrriteerde slijmvliezen.

Orale supplementatie van duindoornbesolie kan helpen bij een aantal chronische droogheid gerelateerde problemen. Het kan droge ogen, een droge mond en vaginale droogheid helpen verlichten.

Duindoornolie is onderzocht op zijn potentie om te helpen bij droogheid in het hele lichaam. De gezondheid van het slijmvlies kan van invloed zijn op vele delen van het lichaam. Of het nu gaat om chronische droogheid van de ogen, aandoeningen zoals het syndroom van Sjogren, herstel van chemotherapie of de menopauze, duindoornolie kan het antwoord zijn op droogheid.

Duindoornolie biedt niet alleen ondersteuning van het slijmvlies door omega 7. Het bevat van nature een scala aan antioxidanten en andere vetzuren die een gezonde ontstekingsreactie in het lichaam bevorderen.

 

Cardiovasculaire gezondheid


Recentelijk is het vetzuur in de belangstelling gekomen vanwege de voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid. Het is veelbelovend gebleken voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte en een gezonde bloedsuikerspiegel.

Het kan ook helpen om de doorgangen in de slagaders glad te strijken, waardoor de slagaderwanden sterk blijven.

 

Duindoorn is de beste bron van Omega 7

 

Hoewel u het uit vis kunt halen, is duindoornbesolie de beste bron. Duindoornbesolie heeft de hoogste natuurlijke hoeveelheid van elke bron, plant of dier, ter wereld.

Vis heeft slechts een kleine hoeveelheid omega 7. Dit betekent dat het zwaar bewerkt moet worden om het te isoleren. Deze zware bewerking maakt de oliën onstabiel.

Visolie smaakt en ruikt slecht omdat het snel ranzig wordt. Er zitten geen andere heilzame voedingsstoffen in omega 7 visproducten. Behalve inferieur in smaak en voedingswaarde, zijn visoliën niet duurzaam. Duindoornolie is duurzaam, natuurlijk en heeft over het algemeen betere voedingswaarden dan visbronnen.

 

Hoe wordt Omega 7 gewonnen?

 

Het vetzuur is moeilijk te vinden in de natuur. Omega 7 staat bekend om het stimuleren van cellulaire gezondheid en vocht in het lichaam. Het vetzuur kan nuttig zijn bij problemen met de spijsvertering. Het is geweldig voor de ondersteuning van de meest delicate weefsels in het lichaam. Het bevordert ook een gezonde ontstekingsreactie in het lichaam. Duindoorn is de beste bron voor omega 7 en verslaat alle andere bronnen.

 

Het extractieproces

 

De andere belangrijkste bron van omega 7 die consumenten kunnen vinden is vis. Visbronnen bevatten wel duindoorn, maar de hoeveelheid is zeer laag. Om een supplement uit vis te maken, moet het materiaal een proces van strenge raffinage ondergaan. Extra bewerking zorgt ervoor dat het eindproduct onstabiel wordt en vatbaarder voor bederf.

 

30 tips voor een gelukkig en gezonder leven

(83)

Membrasin Omega 7 is een voedingssuppplement op basis van omega-vetzuren uit duindoornbes. Die bieden ondersteuning bij droge ogendroge mond en droge slijmvliezen en helpt de gezonde huid van binnenuit.