Moringa

Moringa en de gezondheidsvoordelen

Moringa oleifera is een plant , ook wel de wonderboom genoemd.

Moringa wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Het heeft schimmelwerende, antivirale, antidepressieve en ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Snelle feiten over moringa:

 

De boom komt oorspronkelijk uit India, maar groeit ook in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het bevat een verscheidenheid aan eiwitten, vitaminen en mineralen.
Moringa oleifera heeft weinig bekende bijwerkingen.

 

Wat zit er in moringa?

 

De bladeren hebben 7 keer meer vitamine C dan sinaasappels en 15 keer meer kalium dan bananen. Het bevat ook calcium, proteïne, ijzer en aminozuren, die je lichaam helpen genezen en spieren opbouwen. Het zit ook boordevol antioxidanten, stoffen die cellen kunnen beschermen tegen schade en je immuunsysteem kunnen stimuleren.
Het is ook zeer vetarm en bevat geen schadelijke cholesterol.

 

Wat zijn de voordelen van Moringa?

 

Het beschermen en voeden van huid en haar

Moringa zaadolie is heilzaam voor het beschermen van haar tegen vrije radicalen en houdt het haar schoon en gezond. Het bevat ook eiwitten, wat betekent dat het helpt bij het beschermen van huidcellen tegen beschadiging. Het bevat ook hydraterende en ontgiftende elementen, die de huid en het haar ook een boost geven.

Het kan succesvol zijn bij het genezen van huidinfecties en zweertjes.

 

Behandeling van oedeem

Oedeem is een pijnlijke aandoening waarbij vocht zich ophoopt in specifieke weefsels in het lichaam. De ontstekingsremmende eigenschappen van moringa kunnen effectief zijn in het voorkomen van het ontstaan van oedeem.

 

Bescherming van de lever

Het lijkt de lever te beschermen tegen schade veroorzaakt door anti-tuberculaire medicijnen en kan het herstelproces versnellen.

 

Voorkomen en behandelen van kanker

De extracten bevatten eigenschappen die het ontstaan van kanker zouden kunnen helpen voorkomen. Het bevat ook niazimicine, een stof die de ontwikkeling van kankercellen onderdrukt.

 

Behandeling van maagklachten

Moringa extracten zouden kunnen helpen bij de behandeling van sommige maagaandoeningen, zoals constipatie, gastritis en colitis ulcerosa. De antibiotische en antibacteriële eigenschappen van moringa kunnen helpen bij het remmen van de groei van verschillende ziekteverwekkers, en het hoge vitamine B gehalte helpt bij de spijsvertering.

 

Bestrijding van bacteriële ziekten

Vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen, kunnen moringa extracten infecties veroorzaakt door Salmonella, Rhizopus, en E. coli bestrijden.

 

Botten gezonder maken

Het bevat ook calcium en fosfor, die helpen om de botten gezond en sterk te houden. Samen met de ontstekingsremmende eigenschappen kan moringa extract helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en kan het ook beschadigde botten genezen.

 

Behandeling van stemmingsstoornissen

Het zou helpen bij de behandeling van depressie, angst en vermoeidheid.

 

Bescherming van het cardiovasculaire systeem

De krachtige antioxidanten die in het extract worden gevonden zouden hartschade kunnen helpen voorkomen, het is aangetoond dat het een gezond hart behoudt.

 

Wonden helpen genezen

Van moringa-extract is aangetoond dat het helpt bij het sluiten van wonden en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

 

Behandeling van diabetes

Het helpt om de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen, evenals suiker en eiwit in de urine. Dit verbeterde de hemoglobine niveaus en het algemene eiwitgehalte in de geteste personen.

 

Behandeling van astma

Het kan helpen bij het verminderen van de ernst van sommige astma-aanvallen en beschermen tegen bronchiale vernauwingen. Het is ook aangetoond dat het helpt bij een betere longfunctie en ademhaling in het algemeen.

 

Bescherming tegen nieraandoeningen

Mensen hebben minder kans op het ontwikkelen van stenen in de nieren, blaas of baarmoeder als ze moringa extract innemen. Het extract bevat een hoog gehalte aan antioxidanten die de toxiciteit in de nieren kunnen helpen verminderen.

 

Verlagen van hoge bloeddruk

Het bevat isothiocyanaat en niaziminine, verbindingen die helpen om de verdikking van slagaders tegen te gaan, waardoor de bloeddruk kan stijgen.

 

Verbetering van de gezondheid van de ogen

Het bevat gezichtsvermogen verbeterende eigenschappen dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten. Moringa kan de verwijding van netvliesvaten stoppen, de verdikking van haarvaatmembranen voorkomen, en netvliesdisfunctie remmen.

 

Behandeling van bloedarmoede

Moringa kan iemands lichaam helpen meer ijzer op te nemen, waardoor het aantal rode bloedcellen toeneemt. Men denkt dat het plantenextract zeer nuttig is bij de behandeling en preventie van bloedarmoede.

 

Bijwerkingen van Moringa

 

Hoewel er weinig bijwerkingen zijn gemeld moet men  altijd het etiket op het extract lezen en de doseringsinstructies opvolgen.

Risico’s van Moringa

 

Enkele van de medicijnen waar u in het bijzonder op moet letten zijn:

  • Medicijnen om schildklierproblemen te bestrijden. Samenstellingen in het moringablad kunnen de schildklierfunctie ondersteunen, maar mensen moeten het niet in combinatie met andere schildkliermedicatie nemen.
  • Alle medicijnen die door de lever kunnen worden afgebroken: het extract kan verminderen hoe snel dit gebeurt, wat kan leiden tot verschillende bijwerkingen of complicaties.
  • Diabetes medicijnen: Diabetesmedicijnen worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen, wat moringa ook effectief doet. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet te laag wordt.
  • Hoge bloeddruk medicatie: Moringa heeft aangetoond effectief te zijn bij het verlagen van de bloeddruk. Het nemen van moringa naast andere bloeddrukverlagende medicijnen kan ertoe leiden dat de bloeddruk te laag wordt.

 

Uw gids voor gezond eten

 

Van Moringa wordt gedacht dat het:

 

  • gewichtstoename te verminderen
  • helpt bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk
  • ontstekingen te voorkomen
  • het lichaam helpt vetten om te zetten in energie
  • vermoeidheid vermindert en het energieniveau verbetert

 

Onderzoek van Moringa

 

Er is veel recent onderzoek dat de voordelen zoals hierboven vermeld ondersteunt, hoewel veel van de studies zich nog in het voorstadium bevinden, dus er moet nog veel meer worden gedaan.

 

 

(133)