Last van kaalheid? Hoe kan je haaruitval bestrijden?

Kaalheid of haaruitval bij mannen lijkt algemeen aanvaard te zijn. Bij vrouwen is de gene rondom het haar verlies een stuk groter. De dame kan niet zonder een mooi bos haar, toch?. Voor beide geslachten kan wel gezegd worden dat beide partijen het verlies van het haar als zeer onprettig ervaren. Echter met een aantal simpele aanpassingen kun je haaruitval bestrijden.

 

Hoe je haaruitval kan voorkomen

Laten we met een paar simpele tips beginnen om je haar mooi en vitaal te houden. Zo is het verstandig om je haar niet elke dag te wassen, door teveel zeep te gebruiken was je de natuurlijke vetlaag uit het haar. Deze laag beschermt namelijk het haar. Verder dien je ook het haar niet heet te wassen of te korte afstand. Zorg ook dat de fohn niet te heet staat. De hitte is ook schadelijk voor het haar. Verder moet je het haar niet teveel kammen want ook dit is niet goed. Het samenbinden van het haar daarentegen is juist wel goed (niet te strak want is dan weer niet goed), Drink voldoende water want hydrateren is ook van belang om het haar gezond te houden.

Externe factoren die voor meer haarverlies kunnen zorgen

Wanneer je medicatie gebruikt kan dit lijden tot verlies. Zo kunnen bloeddruk verlagende middelen of teveel vitamine A lijden tot haarverlies. Maar ook de meer gebruikelijke medicijnen zoals de pil kunnen van invloed zijn. Dit komt omdat dit soort medicijnen een stevige greep hebben op het hormonale systeem.

Ook werkstress of het gebrek aan gezonde voedingsstoffen kunnen een negatieve impact op de weelderige haardos hebben. Zorg dus dat je genoeg groente en fruit eet en water drinkt! Om de stress te verlagen is het zaak om regelmatig pauzes en rustmomenten in te bouwen. Ga na twee uur werken even van de werkplek af om een stukje te gaan lopen en te zorgen voor een goede bloedsomloop. Dit is namelijk ook heel goed voor de vergoeding van het haar.

 

Wat kun je nog doen wanneer je al haar bent verloren

Haartransplantatie of haarimplantaten zijn dan een goede oplossing voor haarverlies
Als het proces van kaal worden langzaam verloopt, kan een haartransplantatie uitkomst bieden.
Omdat de meeste kaalheid ontstaat de stijging van de Dihydrotestosteron (DHT) spiegel, de kruin is gevoelig voor dit hormoon en zal afnemen wanneer de het DHT testosteron hormoon toeneemt. Bij de haartransplantatie worden er juist haren weggennomen van een plek die niet gevoelig is voor dit DHT hormoon,   Dit is dan ook de reden voor het succes van veel van deze haartransplantaties. De ingreep is niet bijzonder pijnlijk en je hersteld snel. Voor mensen voor wie de vorderende kaalheid een psychisch probleem wordt is dit een uitkomst.

(79)