erectiestoornis

Last van een erectiestoornis?

Iedereen heeft zo op zijn tijd seks nodig, het ontspant en versterkt, mits er sprake is van goede seks natuurlijk, de band tussen partners. De een lust er wel pap van en wil een paar keer dag, de ander vindt een keer maand ook prima. Wat dat betreft heeft ieder mens natuurlijk andere behoeftes en ook hormonen spelen bij de seksuele drift natuurlijk een grote rol. Maar er zijn ook heel veel mensen die problemen of stoornissen hebben op seksueel gebied. Dat is natuurlijk vervelend, maar in veel gevallen ook weer op te lossen.
Wat een heel vervelend probleem bij mannen kan zijn, is het hebben van een erectiestoornis. De penis wordt niet meer stijf, of blijft niet lang genoeg stijf om geslachtsgemeenschap te hebben. Zowel de man als de vrouw worden hier natuurlijk niet vrolijk van, maar wat zijn de oorzaken en is er wat aan te doen.

 

Oorzaken van een erectiestoornis

Leeftijd speelt bijvoorbeeld een rol. Hoe ouder mannen worden, hoe meer kans ze hebben op een erectiestoornis. Bij mannen van rond de zeventig jaar heeft ongeveer de helft last van een erectiestoornis. De oorzaak kan ook liggen op psychisch gebied. Faalangst, onzekerheid en bijvoorbeeld een depressie kunnen leiden tot een erectiestoornis. Medisch gezien is suikerziekte ook een belangrijke veroorzaker van problemen met het krijgen van een erectie. Suikerziekte, ook wel diabetes genoemd, heeft een negatieve uitwerking op de werking van onze bloedvaten en zenuwen. Ook veelvuldig gebruik van alcohol en drugs kunnen ervoor zorgen dat een erectiestoornis ontstaat. Daarnaast kunnen ook bepaalde medicijnen zoals antidepressiva en bètablokkers het probleem veroorzaken. Maar is er ook iets tegen te doen?

 

Oplossingen

Een voor de hand liggende oplossing is natuurlijk om bij gebruik van veel alcohol en roken minder te gaan drinken en minder te gaan roken. Ook het verminderen van faalangst en onzekerheid kan er dus toe leiden dat erectiestoornissen verminderen en/of verdwijnen. Maar er zijn ook pillen te krijgen die helpen bij erectiestoornissen.

 

Erectiepillen

Er zijn erectiepillen op de markt die zorgen voor een betere en langdurige erectie. Viagra is hiervan toch wel de bekendste, maar ook Kamagra en Sildenafil kunnen een erectieprobleem (gedeeltelijk_ oplossen. En dat is prettig, want op die manier kunnen mannen met een erectieprobleem weer een fijn seksleven hebben zonder zich te hoeven schamen voor een penis die maar niet stijf wil worden. Ook voor de vrouw natuurlijk prettig, want ook die kan door het bestaan van de erectiepil weer volledig aan haar trekken komen.

Lees ook ons blog : erectiepil-cialis-wat-is-het-precies

 

(125)