massagepistool

Hoe werkt een massagepistool?

 

Percussieve therapie met een massagepistool

 

Een massagepistool lijkt misschien de nieuwste fitnessgril, maar deze apparaten voor thuis fysiotherapie bieden echte herstelvoordelen voor zowel gelegenheidsgebruikers als professionele atleten.

Deze apparaten, ook bekend als percussieve massagetoestellen, gebruiken krachtige, gerichte druk om de gezondheidsvoordelen van een professionele massage te bieden en dit gewoon in het comfort van uw huis.

 

Een massagepistool: meer dan de nieuwste trend

 

Massagepistolen zijn snel uitgegroeid tot een van de meest populaire trends in workout herstel en gezondheid thuis. Maar ze zijn meer dan een rage; massagepistolen hebben bewezen belangrijke voordelen te bieden voor pijnlijke spieren.

Behalve eenvoudige massages voor thuis, zijn massagepistolen ook krachtige herstelhulpmiddelen na uw sportactiviteit.

 

Wat is een massagepistool?

 

Een massagepistool is een handapparaat dat qua vorm lijkt op een elektrische boormachine. Het heeft een handvat dat u met één hand vasthoudt en een massagekop – een stevig, rond hulpstuk dat snel tegen uw huid bonkt, waardoor de spier eronder wordt geraakt en de percussieve therapie wordt gegeven.

De meeste massagepistolen worden geleverd met meerdere (of een grote verscheidenheid aan) opzetstukken voor verschillende behandelingen. Gangbare koppen zijn onder meer de volgende:

-De ronde kop is ontworpen om drukpunten en specifieke probleemgebieden aan te pakken.

-Platte koppen masseren kleine delen van grotere spiergroepen.

-U-vormige koppen zijn ontworpen om de spieren langs uw ruggengraat en rond uw gewrichten te masseren.

-De triggerpoint ten slotte is bedoeld voor algemeen gebruik en kan spieren van elke grootte masseren.

 

Wat is percussie therapie?

 

Percussietherapie is een vorm van fysiotherapie die gebruik maakt van herhaalde drukstoten om spieren te masseren. Percussietherapie biedt een meer specifieke controle over de beoogde spier dan foamrollers en andere statische hulpmiddelen voor herstel.

 

Hoe werkt een massagepistool?

 

Percussieve therapie maakt het zachte weefsel los en verhoogt de bloedstroom. Fascia, die om uw spieren en gewrichten zit, kan ontstoken raken en pijn veroorzaken. Onderzoek heeft aangetoond dat strakke fascia ook uw bewegingsbereik kan beperken.

Wanneer een spiergroep stijf is en het bewegingsbereik van een bepaald deel van uw lichaam beperkt, zullen andere spieren overcompenseren. Dat zorgt voor mogelijk ernstig letsel.

Percussietherapie is erop gericht die stijfheid te voorkomen, het bewegingsbereik te verbeteren en het spierherstel te versnellen. In tegenstelling tot vibratietherapie en foam rolling, kunnen massagepistolen voor percussietherapie tot 2,5 cm doordringen in uw zachte weefsel, uw spieren stimuleren en uw hersenen helpen spanning los te laten.

U kunt een massagepistool gebruiken om percussietherapie voor of na een training uit te voeren. Percussietherapie vóór de training kan toekomstige spierpijn voorkomen en het bewegingsbereik verbeteren. Na de training helpt percussietherapie het spierherstel te versnellen en sommige afvalstoffen, zoals melkzuur, die pijn en stijfheid veroorzaken, te verwijderen.

Het is meestal het beste om percussietherapie met een massagepistool op jezelf uit te voeren. Op die manier weet je precies met hoeveel druk je je goed voelt en hoe diep je moet masseren.

 

Kan een diabetespatiënt een diepe weefselmassage krijgen?

Een patiënt met goed gecontroleerde diabetes heeft geen beperkingen op wat ze kunnen doen, mits ze geen schade hebben opgelopen door hun diabetes, en andere veel voorkomende aandoeningen (zoals hypertensie) goed onder controle zijn.

Als u geïnteresseerd bent in een diepe weefselmassage, is er geen contra-indicatie, maar u moet wel bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Blijf goed gehydrateerd voor en na uw behandeling, en zorg ervoor dat uw bloedsuikerspiegel onder controle is voor de behandeling. Als u van plan bent een maaltijd uit te stellen vanwege uw planning, zorg er dan voor dat u iets eet voordat u aan uw behandeling begint, zodat u niet hypoglykemisch wordt tijdens uw massage.

Als uw bloedsuikerspiegel sterk schommelt, of als uw diabetes slecht onder controle is, moet u uw huisarts raadplegen voordat u een activiteit als massagetherapie overweegt.

 

De door ons voorgestelde keuzes:

 

De beste algemene keuze - Massagepistool  -  Nek, Rug, Fullbody - Acupressuur, Klop en Compressie - 6 Opzetstukken - Koffer - 30 Standen
Meer info
bol.com (€47,69)
Beste keuze voor na het sporten - Sport en Relax Massage - Professioneel - Inclusief 6 opzetstukken
Meer info
bol.com (€138,50)
De goedkoopste keuze - Geniet van een professionele massage | Bevorderd de doorbloeding | Incl. Draagkoffer en 4 kopstukken
Meer info
bol.com (€39,99)
Een compacte keuze - Profiteer van bevorderende Deep-Tissue of ontspanning massage waar jij ook wil én zonder dat je een "groot" apparaat mee hoeft te nemen.
Meer info
bol.com
Een professionele optie. Met zijn vernieuwde technologie dringt het massageapparaat tot 80% dieper door in de spieren ten opzichte van andere massageapparaten. Verder is deze massage gun de stilste in zijn prijsklasse!
Meer info
bol.com (€116,95)

 

Wat is het verschil tussen percussie therapie en vibratie therapie?

 

Vibratietherapie is meestal gericht op het verlichten van algemene stress en het geven van een kleine verhoging van de doorbloeding. Deze apparaten vibreren tegen de huid om een plaatselijk of heel-lichaamsgevoel van verlichting te geven. Door spieren aan te spannen en te ontspannen, verlicht vibratietherapie kleine pijntjes en stijfheid.

Percussietherapie is een agressievere, meer gerichte vorm van spiertherapie. Het masseert meestal dieper en richt zich op een enkele spier of een klein deel van een spier. Percussietherapie verhoogt ook de doorbloeding.

 

Voordelen van een massagepistool: pijnverlichting, herstel en meer!

 

Mogelijke voordelen zijn onder andere de volgende:

 

1. Vermindering van spierpijn en -spanning

Percussieve massagetherapie kan tijdelijk pijn verlichten en gespannen spieren ontspannen. Wat net zo belangrijk is, is dat het spierpijn na het sporten kan verminderen, wat ervoor zorgt dat u niet één of twee dagen na een training pijnlijke spieren ervaart.

2. Vergroot de doorbloeding

Stimulatie van het spierweefsel met een massagepistool verhoogt de doorbloeding, waardoor er meer vitale voedingsstoffen in je bloed komen om het herstel te bevorderen. Een betere doorbloeding helpt bij het verwijderen van melkzuur (een van de belangrijkste oorzaken van spierpijn) en het verminderen van ontstekingen in de spieren. Massagepistooltherapie kan ook helpen om de ruggengraatfuncties te stimuleren en de zuurstofvoorziening in de spieren te verhogen.

 

3. Vergroot bewegingsbereik

Percussieve therapie helpt spierstijfheid te verminderen en flexibiliteit te verbeteren, vooral na een training. Waar een professionele massagesessie een afspraak en vervoerstijd zou vereisen, heeft een handmassagepistool slechts een paar minuten nodig om aan de slag te gaan. Van massagepistolen is aangetoond dat ze het bewegingsbereik vergroten en de mobiliteit verbeteren na slechts twee behandelingen van vijf minuten.

 

4. Verbeter diep-weefsel herstel

Behandelingen met een massagepistool kunnen helpen om weefsel diep in de spier te hydrateren door vocht naar buiten te persen en de circulatie te bevorderen. Hydratatie is de sleutel tot het herstel na een training en helpt uw lichaam spierpijn te verminderen. Massagepistolen zijn vooral goed in dit soort diepe weefselmassage, die moeilijk met de handen uit te voeren is.

 

5. Bevordert ontspanning

Als je je uitgeput voelt van een intensieve training, ga dan op een stoel of yogamat zitten en gebruik je massagepistool om de spieren te masseren die je hebt getraind. Begin met zachte druk en concentreer je op wat je voelt, en verhoog de intensiteit als dat nodig is.

 

Hoe gebruik je een massagepistool?

U moet een massagepistool gebruiken op kleine, gerichte gebieden en werken met korte stoten. Overstimulatie kan het effect van het massagepistool teniet doen, dus blijf bij behandelingen van slechts een paar minuten per keer.

U kunt uw spieren rood zien worden tijdens de massagebehandeling. Dat is een teken dat het bloed goed stroomt en dat het tijd is om naar het volgende gebied te gaan. Als je het gevoel hebt dat het massagepistool je huid pijnlijk of gevoelig maakt, probeer er dan kleine cirkeltjes mee te maken in plaats van het op één plek helemaal stil te houden.

Begin met het laagste intensiteitsniveau. Voor de meeste gebruikers zouden de lage en medium stand voldoende kracht moeten bieden. Naarmate u meer vertrouwd raakt met het apparaat, zult u beginnen te begrijpen hoe uw lichaam reageert op de massage. Als u na een paar behandelingen merkt dat u meer kracht nodig hebt, probeer dan de hogere instellingen.

Spierherstel verbeteren met een massagetoestel

 

Massagepistolen maken al vaak deel uit van de fitnesskit van sporters, maar deze apparaten zijn niet zomaar een modegril. Ze zijn niet alleen voor sporters! Massagepistolen brengen de voordelen van professionele massages tot bij u thuis.

 

Nu starten met meer bewegen

 

 

 

(30)