ecologische kindermatras

Hoe kies je de beste ecologische kindermatras

 

Het proces van het kiezen van de juiste ecologische kindermatras is niet altijd even gemakkelijk.

 

Wat moet je zoeken in een ecologische kindermatras ?

 

Enkele belangrijke overwegingen die gemaakt moeten worden bij het kiezen van een ecologische kindermatras zijn:

de leeftijd van het kind
de duurzaamheid van de materialen
de toxiciteit van de materialen
comfort
ondersteuning

Elk kind heeft unieke slaapbehoeften en voorkeuren. Het kan ook helpen om rekening te houden met hun unieke gezondheidsbehoeften.

Kinderen die kampen met reflux kunnen gebaat zijn met een kindermatras waarop ze zowel horizontaal als schuin kunnen slapen.

Kinderen die de neiging hebben het héél warm te krijgen in hun slaap kunnen bijvoorbeeld een kindermatras met een verkoelende laag nodig hebben.

Als een kind last heeft van nachtelijk zweten of bedplassen, kan het helpen om waterdichte hoezen en materialen te gebruiken.

Voor kinderen met allergieën daarentegen kan een kindermatras met hypoallergene materialen voordelen bieden. Bekijk hier de meest klimaatvriendelijke, innovatieve en duurzame keuze.

Andere factoren die u kunt overwegen zijn

  • prijs
  • de duurzaamheid van de gebruikte materialen
  • het al dan niet aanbieden van leveringen en retourzendingen door de fabrikant
  • de geur van het nieuwe matras
  • garanties

Uiteindelijk zullen de beslissingen over wat belangrijk is voor het kind sterk verschillen. In het algemeen is het het beste om rekening te houden met bovenvermelde gezondheidseisen en voorkeuren.


productzoeker


Wat maakt een kindermatras milieuvriendelijk?

 

Een ecologische kindermatras is een matras die niet schadelijk is voor het milieu. Materialen en alle aspecten van de productie, levering en levenscyclus van de matras hebben geen impact op het milieu.

Investeren in een matras met een langere levensduur kan helpen om afval te minimaliseren. Een matras met duurzame materialen kan langer meegaan en doorzakken voorkomen.

Bekijk hier het volledige kinderslaap gamma van kinderwonderland, het bestaat uit ecologische matrassen en toppers, slaapzakken, dekentjes, hoeslakens en veel meer.

(42)