gezonde huid mannen, medischemallemolen.nl

Hoe hou je als man een gezonde huid?

Een gezonde huid voor mannen is vaak een ondergeschoven kindje en wordt regelmatig over het hoofd gezien. Toch is een gezonde huid zeer belangrijk voor de lichamelijke gezondheid. Maar daar moet je als man wel iets voor doen. Huidverzorging vereist hydratatie, gezond eten, het kiezen van de juiste gezichtsreiniger, voldoende bescherming tegen de zon. Ook het beschermen van je lippen en het verzorgen van je handen is een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Hoe houd je als man een mooie en gezonde huid? In dit artikel vind je nog veel meer handige tips.

 

Huidverzorging voor mannen: een aantal tips voor een gezonde huid

 

Zowel mannen als vrouwen moeten zich goed voelen over zichzelf en hun huid. Huidverzorging mag zeker niet beperkt blijven tot vrouwen. In tegendeel, mannen moeten veel vaker hun eigen unieke huidverzorgingsroutine volgen. Die mogelijkheid is er ook want er zijn veel natuurlijke producten, zoals arganolie huidverzorgingsproducten, die door zowel mannen als vrouwen kunnen worden gebruikt. Bij deze een aantal tips om als man jouw huid mooi en gezond te houden.

 

Tip 1: Eet gezond

Jouw dieet kan de gezondheid en conditie van de huid beïnvloeden. Kies daarom altijd voor een uitgebalanceerd dieet van groenten en fruit. Ze bevatten antioxidanten die huidveroudering en huidbeschadiging helpen voorkomen. Beperk of vermijd ook het eten van junkfood en het drinken van alcoholische dranken.

 

Tip 2: Zorg voor voldoende hydratatie

Voldoende hydradatie is één van de meest eenvoudige en beste manieren om een gezonde huid te creëren. Artsen raden aan om minstens 2 liter water per dag te drinken. Dit komt neer op 5 of 6 glazen vocht. Water is het beste voor je gezondheid, maar met mate mag een glaasje frisdrank of koffie ook. Wel is bekend dat een te grote hoeveelheid van deze dranken jouw lichaam en huid uitdrogen, dus overdrijf niet. Water is nog altijd het beste.

 

Tip 3: Koop goede huidverzorgingsproducten

 

Hoewel veel mannen ervoor kiezen om zeep te gebruiken om hun gezicht te wassen en te reinigen, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen. Veel zepen bevatten namelijk agressieve stoffen die het natuurlijke vocht van de huid van het gezicht doen verdwijnen. In plaats van hetzelfde stuk zeep te gebruiken waarmee je je lichaam wast, kun je beter een gezichtsreiniger kopen die speciaal geschikt is voor je huidtype.

 

Tip 4: Bescherm je tegen blootstelling aan de zon voor een gezonde huid

 

Te veel blootstelling aan de zon is schadelijk en kan uitdroging en schade aan de huid veroorzaken. Vermijd teveel direct zonlicht en bescherm je huid altijd tegen de zon. Als dit onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat je een zonnebrandcrème met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF) aanbrengt voordat je naar buiten gaat.

 

Tip 5: Gebruik een alcoholvrije aftershave

 

Aftershaves op alcoholbasis kunnen jouw huid irriteren en zorgen voor een branderig gevoel na afloop. Zorg er daarom voor dat je het etiket controleert van de aftershave die je gebruikt en kies een alcoholvrije aftershave in plaats van de gebruikelijke harde aftershave. Er zijn ook balsems die als extra voordeel hebben dat ze een vochtinbrengende crème zijn, die je huid kalmeren en verzachten.

 

Tip 6: Gebruik een moisturizer

 

Het hydrateren van de huid voorkomt de voortijdige vorming van fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig zijn er een aantal moisturizers speciaal ontwikkeld voor mannen. Er zijn geparfumeerde moisturizers voor mannen. Je kunt ook kiezen voor een ongeparfumeerde moisturizer.

 

Tip 7: Gebruik lippenbalsem

 

Gebarsten en droge lippen zijn ruw en pijnlijk. Ze worden veroorzaakt door vele factoren, zoals warm weer. Het is een goed idee om een ​​lippenbalsem met SPF te kopen, zodat je je huid gemakkelijk kunt hydrateren en beschermen tegen de zon.

 

Tip 8: Zorg goed voor je handen

 

Tenslotte moet je goed voor je handen zorgen. Zijn ze vaak ruw en pijnlijk? Ga dan op zoek dan naar een vochtinbrengende crème of handcrème. Er zijn enkele huidverzorgingslijnen die producten hebben speciaal voor mannen, zoals:

  • Jack Black Intense Therapy Hand Cream
  • Neutrogena Hydro Boost Handgel Crème

 

Jack Black Intense Therapy Hand Cream is een rijke en niet vettige formule verrijkt met vitamine A en E. Ook bevat dit prodocut eucalyptus dat helpt bij het herstellen en hydrateren van je handen. Dus geen last van droge handen of scheurtjes meer.
Meer info
bol.com (€25,44)
De Neutrogena Hydro Boost formules combineren het hyalurongelcomplex voor intense hydratatie met 100% plantaardige trehalose om vocht langdurig vast te houden. Voor non-stop hydratatie de hele dag door – telkens als je huid het nodig heeft.
Meer info
bol.com (€11,77)
Meer info
bol.com (€21,95)

 

30 tips voor een gelukkig en gezonder leven

 

 

 

 

(11)