Berberine zuurbes

Berberine, verlaagt het je cholesterol en suiker?

Berberine wordt al lange tijd gebruikt in de traditionele geneeskunde. Recentelijk zijn consumenten zich bewust geworden van de mogelijke voordelen die het kan bieden bij ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen, obesitas en kanker. Naarmate de wetenschap meer te weten komt over de effecten die je kan ervaren door regelmatig berberine supplementen toe te voegen aan de dagelijkse routine, zien ze vooruitgang op het gebied van cholesterol- en bloedsuikermodulatie en ook gewichtsverlies. Voordat je echter besluit om berberine supplementen te gaan gebruiken, vinden wij het van belang om je meer te vertellen over wat berberine is en hoe een supplement je zou kunnen helpen.

 

Wat is berberine?

 

Het supplement is een natuurlijk voorkomende chemische stof die gevonden wordt in bepaalde planten, zoals barberry, goudzalm, gouddraad, philodendron boom, en kurkuma. Het is bitter van smaak en geel van kleur. Hoewel het gebruik als supplement de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, wordt berberine al lang gebruikt voor zijn medicinale doeleinden. De traditionele Chinese geneeskunde gebruikte berberine bijvoorbeeld om een groot aantal medische problemen aan te pakken. In de moderne tijd wordt berberine het meest gebruikt om de symptomen van diabetes, hoog cholesterol en hoge bloeddruk te reguleren. De mogelijkheid om te helpen bij gewichtsverlies heeft er ook toe bijgedragen dat het een populaire optie is geworden voor een natuurlijk gewichtsbeheersingssupplement.

Berberine wordt vaak oraal ingenomen in de vorm van een capsule of een poedermix. Het komt via het spijsverteringsstelsel in de bloedbaan terecht voordat het zijn weg vindt naar de lichaamscellen. Het bindt zich aan moleculaire doelwitten en verandert hun functie, waardoor de manier waarop het lichaam reageert op bepaalde gezondheidsproblemen kan veranderen. Het activeert ook een enzym dat bekend staat als AMP, dat vaak de metabole hoofdschakelaar wordt genoemd. Dit enzym wordt aangetroffen in verschillende organen, waaronder de hersenen, het hart, de lever, de nieren en de spieren. Het speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de stofwisseling.

 

 

Voordelen van berberine

 

De lijst van potentiële voordelen groeit elk jaar als nieuwe studies worden uitgevoerd. Op dit moment hebben berberine supplementen de volgende voordelen aangetoond.

 

Het supplement kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen

 

Type 2 diabetes is een ernstige ziekte die miljoenen mensen per jaar treft. In feite wordt verwacht dat diabetes 439 miljoen volwassenen zal treffen tegen 2030. De obesitascijfers blijven ook stijgen. Type 2 diabetes treedt op wanneer een persoon een verhoogde bloedsuikerspiegel heeft doordat het lichaam niet in staat is insuline op de juiste manier te gebruiken. Uiteindelijk kan het lichaam een resistentie tegen insuline ontwikkelen of een insuline-onbalans krijgen. Deze onbalans kan na verloop van tijd schade veroorzaken aan de organen en weefsels van het lichaam. Het kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en bijdragen aan een kortere levensduur.

Recente studies tonen aan dat berberine de bloedsuikerspiegel drastisch kan verlagen bij mensen met diabetes type 2. Aangetoond is dat het helpt bij het verminderen van insulineresistentie, waardoor insuline effectiever wordt. Het supplement kan ook de glycolyse verhogen, die het lichaam helpt suikers in de cellen af te breken. Dit natuurlijke supplement kan ook helpen de productie van suiker in de lever te verminderen en de afbraak van koolhydraten in de darmen te vertragen.

Diabetes type 2 is een ernstig medisch probleem waarbij artsen medicatie en insuline aanraden om het te beheersen zodra het een vergevorderd stadium bereikt. Voor sommige mensen kan diabetes type 2 worden beheerst en zelfs in een vroeg stadium worden overwonnen door goed te eten en te bewegen om een gezond gewicht te bevorderen – misschien voordat insulinetherapie noodzakelijk wordt. Berberine kan mensen met diabetes verder helpen door de effecten van diabetes op moleculair niveau te bestrijden.

 

Berberine kan helpen bij gezond gewichtsverlies

 

Obesitas is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door abnormale vetophoping die een aanzienlijke invloed kan hebben op de gezondheid van een persoon. Helaas komt obesitas steeds vaker voor en is het een wereldwijd probleem geworden. Hormonale, genetische, milieu- en levensstijlfactoren kunnen bijdragen aan obesitas. Het kan andere belangrijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Diabetes type 2, aandoeningen aan de luchtwegen, onvruchtbaarheid, hart- en vaatziekten, kanker en nog veel meer.

Om deze gezondheidsproblemen te bestrijden, proberen veel mensen af te vallen. Een van de sleutels tot blijvend gewichtsverlies is het inspelen op de rol van hormonen die vet reguleren, zoals insuline, adiponectin en leptine. Zoals eerder vermeld, lijkt berberine deze hormonen te helpen voorkomen dat vetcellen groeien op moleculair niveau. Op deze manier helpen berberine supplementen bij het controleren van de stofwisselingssnelheid. Dit speelt grote rol in het succes van elke afslankroutine.

 

Levensstijl

 

In combinatie met veranderingen in levensstijl, zoals het eten van gezondere voeding en het ondernemen van  fysieke activiteiten, kunnen berberine supplementen een geweldige manier zijn om verder gezond gewichtsverlies te ondersteunen. Berberine gewichtsverlies reviews hebben veelbelovende resultaten aangetoond. Personen die berberine gebruiken om te helpen bij gewichtsverlies geven aan zich langer vol te voelen en zich de hele dag energieker te voelen. Een gezonde levensstijl – en in het bijzonder het overwinnen van obesitas – kan helpen andere gezondheidsproblemen te verminderen of te elimineren. Met de extra voordelen van een lagere bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte, kan het bereiken van een gezondere levensstijl veel gemakkelijker zijn met berberine supplementen.

 

Het supplement  kan helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen

 

Hart-en vaatziekten is een van ‘s werelds meest voorkomende oorzaken van vroegtijdige dood. Een hoog cholesterolgehalte speelt een grote rol in de algehele gezondheid van het hart; de aandoening zorgt ervoor dat vetafzettingen zich ophopen in de bloedbaan, wat na verloop van tijd verstoppingen kan veroorzaken. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop het bloed naar uw hart en door uw lichaam stroomt.

Geneesmiddelen zoals statines worden vaak gebruikt om een hoog cholesterolgehalte en andere risicofactoren voor het hart te behandelen. Vóór het begin van een hartaandoening kunt u echter aan preventie doen door een gezonde levensstijl aan te houden. Berberine zou een veiliger, natuurlijk alternatief voor deze medicijnen kunnen zijn om het cholesterol te verlagen en een gezond hart te ondersteunen.

Onderzoek blijft aantonen dat het kan helpen bij het aanpakken van hoge cholesterolniveaus, waardoor uw risico op hartaandoeningen effectief afneemt. Daarnaast ondersteunt bewijs andere cardiovasculaire voordelen van het nemen van berberine. Bescherming tegen hartfalen, hypertensie, hyperlipidemie en meer. Berberine verhoogt de calciumconcentratie in hartspiercellen en kan helpen de bloeddruk te reguleren door de bloedvaten te verwijden en de bloeddruk te verlagen.

 

 

Berberine is nog relatief onbekend bij het grote westerse publiek, maar is bezig het nieuwe wapen te worden in de strijd tegen diabetes. Berberine is in staat de bloedsuikerspiegel net zo effectief te verlagen als de klassieke medicijnen die voorgeschreven worden.
Meer info
deonlinedrogist.nl (€27,96)

 

 

Berberine kan u helpen de darmgezondheid aan te pakken

 

Dit supplement lijkt schadelijke bacteriën in de darmen te bestrijden, waardoor gezonde bacteriën kunnen floreren. Het kan ook helpen bij de darmgezondheid door de hoeveelheid tijd die voedsel in de darmen blijft te verlengen. Dit kan helpen om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verminderen, wat verlichting geeft bij buikpijn. Bacteriële infecties kunnen ook worden behandeld door het regelmatig gebruik van dit natuurlijk supplement. Berberine zou kunnen worden gebruikt als een effectief antimicrobieel middel door de groei van stafylokokken te remmen, een bacterie die gezondheidsproblemen kan veroorzaken zoals longontsteking, sepsis, meningitis en een verscheidenheid aan huidaandoeningen.

Berberine kan gunstig zijn voor mensen met polycysteus ovariumsyndroom

 

Het  blijkt verschillende gezondheidsvoordelen te bieden voor vrouwen die te maken hebben met het Polycysteus Eierstok Syndroom (PCOS). PCOS wordt gekenmerkt door een hormonale en metabolische onbalans die kan leiden tot onvruchtbaarheid en andere ernstige gezondheidsproblemen. Veel problemen die geassocieerd worden met PCOS kunnen worden verlicht door berberine, waaronder hoge insulinewaarden, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en onverklaarbare gewichtstoename. PCOS kan ook een toename van testosteron veroorzaken, wat kan leiden tot haaruitval, haargroei op de bovenlip en het lichaam en acne. De relatie tussen berberine en testosteron wordt nog steeds bestudeerd, maar de eerste resultaten wijzen erop dat berberine de testosteronspiegel zou kunnen verlagen, waardoor deze ongewenste bijwerkingen kunnen worden voorkomen.

 

Wat is de beste vorm?

 

Berberine-extract is verkrijgbaar in poeder- en capsulevorm. Uw persoonlijke voorkeur zal bepalen welke methode van toediening het beste voor u zou werken, maar veel mensen kiezen voor het gemak en de nauwkeurige dosering van een capsule. Het is belangrijk op te merken dat berberine supplementen vaak andere botanische middelen en kruiden bevatten die gericht zijn op de behandeling van een bepaalde aandoening, zoals het verlagen van het cholesterolgehalte of het helpen bij gewichtsverlies. Het vinden van de juiste combinatie voor u zal uiteindelijk afhangen van de medische aandoeningen die u wenst te behandelen.

Houd er rekening mee dat sommige personen veel eerder gezondheidsvoordelen zullen ervaren dan anderen. Het wordt aanbevolen om ten minste 3-4 weken te wachten voordat u de resultaten van uw supplement beoordeelt.

 

Berberine toevoegen aan uw dagelijkse routine

Het is duidelijk waarom dit supplement al eeuwenlang als traditioneel medicinaal ingrediënt wordt gebruikt. Vandaag de dag laat berberine veelbelovende resultaten zien in het laboratorium en helpt het bij de behandeling van belangrijke medische problemen zoals diabetes, obesitas, hartaandoeningen en meer. Deze supplementen bieden een natuurlijk alternatief voor voorgeschreven medicijnen of kunnen dienen als aanvulling op essentiële medicijnen. Het beste van alles is dat de meeste gebruikers weinig, relatief milde bijwerkingen melden.

 

30 tips voor een gelukkig en gezonder leven

 

Bron :

naturopathic.org. (z.d.). Geraadpleegd op 5 oktober 2022, van https://naturopathic.org/news/565580/6-Potential-Benefits-of-Berberine-You-Should-Know-About.htm

 

 

 

(133)

Berberine is nog relatief onbekend bij het grote westerse publiek, maar is bezig het nieuwe wapen te worden in de strijd tegen diabetes. Berberine is in staat de bloedsuikerspiegel net zo effectief te verlagen als de klassieke medicijnen die voorgeschreven worden.