stralende huid

Handige tips voor een stralende huid

Geloof je dat er geen makkelijke en goedkope natuurlijke beauty tips en tricks zijn voor een stralende huid? Dan heb je het mis. Er zijn genoeg simpele manieren om binnen de kortste keren een prachtige huid te krijgen. Lees onze 8 tips om een gezonde en stralende huid  te houden.

 

Tip 1: Stretch na het opstaan

 

Stretchen is een geweldige manier om je dag te beginnen. Het doen van stretchhoudingen kan de bloedcirculatie verbeteren en geeft jouw gezicht extra vitaliteit. Stretchen na het wakker worden is nog eenvoudig ook. Ga in bed liggen of gebruik een matje om jouw handen, benen en gezichtsspieren te strekken. Trek je wenkbrauwen op, open je mond, of buig voorover en reik naar je tenen. Doe wat goed voelt en hou ongeveer 10 tot 15 minuten vol. Al snel zul je de positieve resultaten zien.  Volg deze natuurlijke huidverzorgingstip voor een stralende  huid. Je wordt er nog wakker van ook!

 

Tip 2: Doe aan ochtendgymnastiek voor een stralende huid

 

Stretchen is iets anders dan trainen. Ook dat moet je ’s ochtends zeker doen. Het kan even wennen zijn om vroeger op te staan ’s ochtends, maar je voelt je er echt beter door. Wandel, ga joggen of beoefen yoga om je gezicht te laten stralen na een training. Het helpt bij het reinigingsproces van je hele lichaam, verbetert je humeur en houd je de hele dag energiek. Bovendien gaat je huid er van stralen. En dat willen we allemaal, toch?

 

Tip 3: Neem een gezichtsmasker

 

Droom je van een stralende huid zonder acné? Dat is zeker mogelijk. Sterker nog: sommige natuurlijke huidverzorgingstips zijn al eeuwen oud. Zo is het nemen van een gezichtsmasker niet bepaald nieuw. Rijke mensen deden dit eeuwen geleden al zodat ze met een mooie en stralende teint de deur uitstapten. Een gezichtsmasker is de perfecte manier om gezwollen ogen, roodheid en irritatie te verlichten. Het gebruik ervan is een must voor een stralende huid gedurende de dag. Bewaar je favoriete gezichtsspray in de koelkast en doe wat op je gezicht als je wakker wordt en/of ’s avonds naar bed gaat. Een gezichtsmasker hydrateert de huid en laat je er fris en stralend uitzien. En wie wil dat nou niet?

 

 

Tip 4: Drink veel water voor een stralende huid 

 

Het is erg belangrijk om jezelf te hydrateren. Het geheim van een perfecte huid is altijd geweest om veel water te drinken. Een paar glazen water per dag doet wonderen. Neem bij elke maaltijd bijvoorbeeld een glas water. Doe hetzelfde vlak voordat je gaat slapen. Op die manier voorkom je vochtverlies, wat problemen als uitdroging  en hoofdpijn voorkomt. Niet iedereen weet dat je huid veel vocht verliest tijdens het slapen. Voor meer vocht kun je ook verse groenten en fruit eten met een hoog watergehalte, zoals komkommers, watermeloenen, sinaasappels, grapefruit, aardbeien en meloen. Het verbetert de textuur van de huid omdat deze gehydrateerd en soepel is.

 

Meer info
bol.com (€21,95)

 

Tip 5: Sla je ontbijt nooit over

 

Onthoud deze zin: sla nooit je ontbijt over. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt voor veel energie. Bovendien gaat je huid er frisser en gezonder uitzien als je elke dag goed ontbijt. Geniet van een gezond en smaakvol ontbijt met  veel vezels, vitamines en antioxidanten, appels en bessen. Ook eieren en Griekse yoghurt zijn een goed idee omdat ze als goede eiwitbronnen worden beschouwd.​​ Al deze voedingsmiddelen zorgen er voor dat jouw huid er de hele dag fris en gezond uitziet.

 

Tip 6: Drink groene thee voor een gezonde huid

 

Begin je de dag meestal met een kop koffie? Gooi het roer om en kies in plaats daarvan voor een kop groene thee. Het is een gezondere optie omdat het rijk is aan flavonoïden, die huidontsteking voorkomen. En ook belangrijk: ze laten je er gezonder uitzien. Groene thee is dé manier om af te rekenen met slechte stoffen in je huid. Daarnaast verbetert het ook nog eens de stofwisseling. Groene thee is dan ook hét superwapen voor een perfecte huid.

 

Tip 7: Gebruik Aloë Vera sap en sta versteld van het resultaat

 

Hou je niet van groene thee? Dan hebben we gelukkig een andere optie voor je: biologisch Aloë Vera-sap. Het is een fantastisch middel voor een droge en ongezonde huid. Binnen de kortste keren heeft jouw huid een gezonde glans. Je zult versteld staan van het effect! Aloë Vera is rijk aan vitamine B, E en C en wordt beschouwd als het beste en meest natuurlijke geheim voor een stralende huid gedurende de dag.

 

Tip 8: Smeer je in met zonnebrandcrème voor een stralende  huid 

 

Zonnebrandcrème heeft bewezen een onmisbaar middel te zijn om UVA- en UVB-stralen te blokkeren. Je moeder zei het vroeger al, maar het is ook echt zo. Breng het de hele dag af en toe opnieuw aan. Vooral bij hete temperaturen en een felle zon moet je blijven smeren. Zonnebrandcrème beschermt jouw huid tegen beschadiging door de zon. Gelukkig maar, want levenslange blootstelling aan de zon kan leiden tot rimpels en andere tekenen van veroudering. Daarnaast verklein je door regelmatig smeren de kans op huidkanker aanzienlijk.

 

30 tips voor een gelukkig en gezonder leven

 

 

 

 

 

(16)