een gezondere levensstijl

Groeien naar een gezondere levensstijl

Gezondheidstrainingen voor een gezondere levensstijl

De missie van oersterk is om 1 miljoen mensen oersterk te maken. Door een gezondere levensstijl. Oersterk leert je tijdens de gezondheidstrainingen  hoe je met drie momenten per dag je leefstijl positief verandert: Gezond eten, bewegen en ontspannen. Oersterk maakt het makkelijk en leuk voor je. En het levert je veel op. Minder klachten, meer energie en lekkerder in je vel met OERsterk.

OERSTERK,
een gezonde beweging
een gezondere levensstijl!

ONTDEK HIER DE GEZONDHEIDSTRAININGEN VAN OERSTERKStudie na studie toont hoe moeilijk het kan zijn om vast te houden aan gezonde gewoonten. Goed eten, regelmatig bewegen, niet roken, een gezond gewicht behouden en de hoeveelheid alcohol die je drinkt onder controle houden – kan ons helpen om langer te leven. Maar het is niet zo aantrekkelijk om extra jaren te krijgen als sommige of de meeste van die jaren gepaard gaan met ziektes. Hartaandoeningen, diabetes of kanker.

Onder leiding van wetenschappers werd ontdekt dat het aannemen van vijf gezonde gewoonten de levensverwachting voor vrouwen met 14 jaar en voor mannen met 12 jaar kan verlengen:

  • een gezond dieet
  • een aantal uren per week matig tot intensief bewegen
  • een gezond lichaamsgewicht behouden
  • niet roken
  • minder alcohol consumptie

 

 

De gezondheidstrainingen helpen bij:

Het voorkomen van chronische ziekten

Om die gegevens op te volgen, wilden de onderzoekers weten hoeveel van die toegevoegde jaren gezonde jaren waren. Jaren vrij van drie veel voorkomende chronische ziekten: hartziekten, diabetes type 2 en kanker. In een studie melden ze dat een gezonde levensstijl inderdaad kan bijdragen tot meer ziektevrije levensjaren. De resultaten suggereren dat vrouwen hun ziektevrije levensverwachting na de leeftijd van 50 jaar kunnen verlengen met ongeveer 10 jaar, en mannen kunnen ongeveer acht jaar meer toevoegen, dan mensen die deze gewoonten niet hebben.

Meer ziektevrije levensverwachting

“Het is belangrijk om te kijken naar ziektevrije levensverwachting. Dit heeft belangrijke implicaties in termen van het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het zorgt ook voor het verminderen van de totale kosten van de gezondheidszorg. Het verlengen van de levensduur is niet voldoende. We willen ook de gezondheidsduur verlengen, zodat de langere levensverwachting gezond is en vrij van belangrijke chronische ziekten. Vrij van handicaps die met deze ziekten gepaard gaan.”

In de Gezondheidstraining De Geheime Vitaliteitsformule leer je wat de sleutelsystemen zijn, wat je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en hoe je dit direct integreert in je leven voor een gezondere levensstijl

Herstel én voorkom diabetes type 2 met leefstijl als medicijn!

Diabetes mellitus type 2 is een welvaartsziekte die schrikbarende vormen aanneemt. Diabetes doodt iedere 10 seconden een mens op de wereld. Het heeft een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven.
Diabetes type 2 is het eindstadium van een verstoord proces waar bijna iedere Nederlander in meer of mindere mate last van heeft.

Ja, ook jij.

Dus of je nu diabetes type 2 hebt óf onderweg bent om het in de toekomst te ontwikkelen – deze GEZONDHEIDSTRAINING  is voor jou!

de diabetes revolutie

(44)