Moringa

Moringa en zijn vele geneeskrachtige eigenschappen.

Moringa oleifera is een plant , ook wel de wonderboom of de mierikswortelboom genoemd.

Moringa wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Het heeft schimmelwerende, antivirale, antidepressieve en ontstekingsremmende eigenschappen.

Snelle feiten over moringa:

De boom komt oorspronkelijk uit India, maar groeit ook in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het bevat een verscheidenheid aan eiwitten, vitaminen en mineralen.
Moringa oleifera heeft weinig bekende bijwerkingen.

Wat zit er in moringa?

Het heeft geneeskrachtige eigenschappen en bevat veel gezonde bestanddelen.

Moringa bevat veel gezonde bestanddelen zoals:

vitamine A
vitamine B1 (thiamine)
B2 (riboflavine)
B3 (niacine), B-6
folaat en ascorbinezuur (vitamine C)
calcium
kalium
ijzer
magnesium
fosfor
zink

Het is ook zeer vetarm en bevat geen schadelijke cholesterol.


Groei mee met ons naar een gezondere levensstijl


 

Wat zijn de voordelen?

Het wordt verondersteld vele voordelen te hebben en de toepassingen variëren van gezondheid en schoonheid tot het helpen voorkomen en genezen van ziekten.

De voordelen van moringa zijn onder andere:

Het beschermen en voeden van huid en haar

Moringa zaadolie is heilzaam voor het beschermen van haar tegen vrije radicalen en houdt het haar schoon en gezond. Het bevat ook eiwitten, wat betekent dat het helpt bij het beschermen van huidcellen tegen beschadiging. Het bevat ook hydraterende en ontgiftende elementen, die de huid en het haar ook een boost geven.

Het kan succesvol zijn bij het genezen van huidinfecties en zweertjes.

Behandeling van oedeem

Oedeem is een pijnlijke aandoening waarbij vocht zich ophoopt in specifieke weefsels in het lichaam. De ontstekingsremmende eigenschappen van moringa kunnen effectief zijn in het voorkomen van het ontstaan van oedeem.

Bescherming van de lever

Het lijkt de lever te beschermen tegen schade veroorzaakt door anti-tuberculaire medicijnen en kan het herstelproces versnellen.

Voorkomen en behandelen van kanker

De extracten bevatten eigenschappen die het ontstaan van kanker zouden kunnen helpen voorkomen. Het bevat ook niazimicine, een stof die de ontwikkeling van kankercellen onderdrukt.

Behandeling van maagklachten

Moringa extracten zouden kunnen helpen bij de behandeling van sommige maagaandoeningen, zoals constipatie, gastritis en colitis ulcerosa. De antibiotische en antibacteriële eigenschappen van moringa kunnen helpen bij het remmen van de groei van verschillende ziekteverwekkers, en het hoge vitamine B gehalte helpt bij de spijsvertering.

Bestrijding van bacteriële ziekten

Vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen, kunnen moringa extracten infecties veroorzaakt door Salmonella, Rhizopus, en E. coli bestrijden.

Botten gezonder maken

Het bevat ook calcium en fosfor, die helpen om de botten gezond en sterk te houden. Samen met de ontstekingsremmende eigenschappen kan moringa extract helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en kan het ook beschadigde botten genezen.

Behandeling van stemmingsstoornissen

Het zou helpen bij de behandeling van depressie, angst en vermoeidheid.

Bescherming van het cardiovasculaire systeem

De krachtige antioxidanten die in het extract worden gevonden zouden hartschade kunnen helpen voorkomen, het is aangetoond dat het een gezond hart behoudt.

Wonden helpen genezen

Van moringa-extract is aangetoond dat het helpt bij het sluiten van wonden en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Behandeling van diabetes

Het helpt om de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen, evenals suiker en eiwit in de urine. Dit verbeterde de hemoglobine niveaus en het algemene eiwitgehalte in de geteste personen.

Behandeling van astma

Het kan helpen bij het verminderen van de ernst van sommige astma-aanvallen en beschermen tegen bronchiale vernauwingen. Het is ook aangetoond dat het helpt bij een betere longfunctie en ademhaling in het algemeen.

Bescherming tegen nieraandoeningen

Mensen hebben minder kans op het ontwikkelen van stenen in de nieren, blaas of baarmoeder als ze moringa extract innemen. Het extract bevat een hoog gehalte aan antioxidanten die de toxiciteit in de nieren kunnen helpen verminderen.

Verlagen van hoge bloeddruk

Het bevat isothiocyanaat en niaziminine, verbindingen die helpen om de verdikking van slagaders tegen te gaan, waardoor de bloeddruk kan stijgen.

Verbetering van de gezondheid van de ogen

Het bevat gezichtsvermogen verbeterende eigenschappen dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten. Moringa kan de verwijding van netvliesvaten stoppen, de verdikking van haarvaatmembranen voorkomen, en netvliesdisfunctie remmen.

Behandeling van bloedarmoede

Moringa kan iemands lichaam helpen meer ijzer op te nemen, waardoor het aantal rode bloedcellen toeneemt. Men denkt dat het plantenextract zeer nuttig is bij de behandeling en preventie van bloedarmoede.

 

Bijwerkingen van Moringa

Hoewel er weinig bijwerkingen zijn gemeld, moet een arts worden geraadpleegd voordat het wordt ingenomen.

Mensen moeten altijd het etiket op het extract lezen en de doseringsinstructies opvolgen.

gezondere levensstijl
Bekijk hier de OERSTERK trainingen voor een gezondere levensstijl

Risico’s van Moringa

Enkele van de medicijnen waar u in het bijzonder op moet letten zijn:

Medicijnen om schildklierproblemen te bestrijden. Samenstellingen in het moringablad kunnen de schildklierfunctie ondersteunen, maar mensen moeten het niet in combinatie met andere schildkliermedicatie nemen.

Alle medicijnen die door de lever kunnen worden afgebroken: het extract kan verminderen hoe snel dit gebeurt, wat kan leiden tot verschillende bijwerkingen of complicaties.

Diabetes medicijnen: Diabetesmedicijnen worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen, wat moringa ook effectief doet. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet te laag wordt.

Hoge bloeddruk medicatie: Moringa heeft aangetoond effectief te zijn bij het verlagen van de bloeddruk. Het nemen van moringa naast andere bloeddrukverlagende medicijnen kan ertoe leiden dat de bloeddruk te laag wordt.

Kan Moringa helpen bij gewichtsverlies?

Er is aangetoond dat moringa extract effectief kan zijn in het verminderen en beheersen van gewichtstoename bij muizen. Het hoge vitamine B gehalte helpt bij een soepele en efficiënte spijsvertering en kan het lichaam helpen bij het omzetten van voedsel in energie, in plaats van het op te slaan als vet.

Van Moringa wordt gedacht dat het:

gewichtstoename te verminderen
helpt bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk
ontstekingen te voorkomen
het lichaam helpt vetten om te zetten in energie
vermoeidheid vermindert en het energieniveau verbetert

Onderzoek van Moringa

Er is veel recent onderzoek dat de voordelen zoals hierboven vermeld ondersteunt, hoewel veel van de studies zich nog in het voorstadium bevinden, dus er moet nog veel meer worden gedaan.

Lees ook ons blog : kombucha-een-probiotisch-drankje-als-onderdeel-van-een-gezond-dieet

(32)