ooglidcorrectie

De ins and outs van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan soms nodig zijn en vaak is het effect ook nog erg mooi. Als je oogleden gaan hangen is een ooglidcorrectie vaak gewenst. Je zult dan naar een plastisch chirurg moeten om deze hangende oogleden weer recht te trekken. Veel mensen hebben last van hangende oogleden. Tot wel 65 procent van de bevolking heeft hier last van en zou dus baat hebben bij een ooglidcorrectie. Vooral bij vrouwen komt dit fenomeen erg vaak voor. In dit artikel lees je precies wat jij moet weten over oogleden.

 

Wat is een ooglidcorrectie precies?

Een ooglidcorrectie is een procedure waarbij overtollige huid bij de oogleden wordt verwijderd. Deze ingreep duurt niet lang met ongeveer 30 minuten. Je hoeft voor deze behandeling ook niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Je kan gewoon dezelfde dag nog naar huis! Dat is uiteraard wel zo prettig.

Leeftijd is een belangrijke factor voor het krijgen van hangende oogleden. Ouder mensen krijgen sneller last hiervan. Jongeren kunnen dit echter ook krijgen, of er mee geboren zijn. Bij zo’n ingreep waar iemand echt last heeft van de hangende oogleden, wordt het dan ook vergoed.

Hoe lang last na een ooglidcorrectie?

De procedure is makkelijk, maar daarnaast is het herstelproces ook vrij snel. Vaak kan je met een week weer aan de slag. Dit maakt ook dat ooglidcorrecties  vaak populair zijn. Vooral als de ingreep net is geweest is het belangrijk om veel rust te nemen en weinig te doen. Ook is het koelen van de ogen belangrijk. Dit moet de eerste 36 uur flink lang gebeuren. Ieder uur moet je je ogen koelen. Koelen kan met diepvriesproducten of ijs, dit is vrij gemakkelijk te doen. Voor de herstelperiode hoef je dan ook niet bang te zijn en hoef je de ooglidcorrectie ook niet links te laten liggen. Dit kan een hele goede oplossing voor jouw probleem zijn.

Conclusie

Een ooglidcorrectie is voor veel mensen nodig. Hangende oogleden kunnen een groot probleem zijn voor mannen en vrouwen. Veel mensen maken dan ook gebruik van deze procedure om van hun hangende oogleden af te komen. In sommige gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed, in andere niet. Een ooglidcorrectie heeft een korte herstelperiode. Hierin is koeling van groot belang. Verder zullen er weinig bijeffecten optreden. Je bent dan ook weer vrij snel herstel van een ooglidcorrectie. Daarnaast is het niet heel erg duur om te doen. Laat de kosten je dan ook niet tegenhouden.

Lees ook ons blog :  wat-is-een-goede-senioren-matras/

(85)