Tramadol zonder recept bestellen

Tramadol is een zware, morfineachtige pijnstiller uit de groep opioïden, met een sterke pijnstillende werking. Het is een veel voorgeschreven medicijn tegen ernstige pijn, zenuwpijn en in sommige gevallen bij artrose (versleten gewrichten).

Tramadol is online zonder recept (met online artsconsult) te bestellen. Zorg daarom dat u goed op de hoogte bent van de werking en eventuele bijwerkingen van dit medicijn, voordat u het bestelt. Wij vertellen u er graag meer over.

Toegang tot diverse EU-apotheken

 

 

 

 

Wat is Tramadol?

Het is een opioïde, die in tegenstelling tot zwaardere opiaten/opioïden zoals morfine en methadon, niet onder de opiumwet valt. Het werkzame bestandsdeel is tramadol. Het is verkrijgbaar in de vorm van tabletten, capsules, bruistabletten, zetpillen, druppels en injecties. Op de markt wordt Tramadol merkloos verkocht onder dezelfde naam, of onder de merknamen Tramal en Tramagetic. Ook is het medicijn verkrijgbaar in combinatie met paracetamol, onder het merkloze Tramadol/Paracetamol, of onder de merknaam Zaldiar.

Wanneer wordt het toegepast?

Het wordt gebruikt bij matige tot ernstige pijn en als dempend middel tegen hoestprikkels. De arts schrijft het meestal voor wanneer pijnbestrijding door middel van lichtere medicatie, zoals paracetamol, ibropufen of diclofenac, niet voldoende is. In sommige gevallen wordt geadviseerd Tramadol te combineren met paracetamol of een ontstekingsremmende pijnstiller.

Werking van Tramadol

De werking is zeer snel. De pijnstillende werking is doorgaans binnen één uur al merkbaar. Het onderdrukt de pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel en zorgt er daardoor voor dat het signaal in de hersenen niet of in verminderde mate aankomt. Ook remthet de heropname van noradrelanine en serotonine, waardoor het ook een zeer geschikt middel is voor de behandeling van neuropathische pijn (zenuwziekte).

Mogelijke bijwerkingen van Tramadol

Het mag dan wel een zeer minder sterke opioïde zijn dan methadon of morfine, toch is Tramadol een zeer sterke pijnstiller met mogelijk bijwerkingen. De volgende bijwerkingen komen relatief veel voor bij het gebruik van Tramadol:

Misselijkheid
Duizeligheid
Vermoeidheid, sufheid
Hoofdpijn
Verstopping, obstipatie
Droge mond
Overmatig transpireren

In sommige gevallen kan men bij het gebruik van Tramadol ook last hebben van:

Verhoogde hartslag en/of hartkloppingen
Flauwvallen of het gevoel hebben flauw te vallen
Maag- en darmklachten, zoals maagpijn, opgeblazen gevoel, diarree
Huidklachten, zoals jeuk, uitslag

Meestal treden bijwerkingen op omdat het lichaam moet wennen aan de medicijnen. Indien u last heeft van bovengenoemde bijwerkingen, gaan deze meestal na een poosje ook vanzelf weer weg. Heeft u echter heftige bijwerkingen of denkt u overgevoelig te reageren op dit medicijn? Neem dan onmiddellijk contact op met uw huisarts.

Lees ook ons blog :  De voordelen en risico’s van benozodiazepinen

Bron: Wikipedia
Dokteronline

(584)