gezondere levensstijl

Kies voor een gezondere leefstijl!

 

Sommige mensen zijn zeer gezondheidsbewust en anderen zijn zich van hun gezondheid totaal niet bewust. Het doel van medischemallemolen.nl is om iedereen, waar ze zich ook bevinden op hun gezondheidsreis, te helpen nog een paar stappen te zetten naar een gezondere leefstijl.

Gezondheid is als een schaal. Aan de bovenkant is er welzijn en aan de onderkant is er ziekte. Dan is er nog het tussengebied, het grijze gebied. De plaats waar de symptomen opduiken en waar het lichaam worstelt om het hoofd te bieden aan de eisen die aan het lichaam worden gesteld.

Ons huidige medische model houdt zich voornamelijk bezig met de onderste helft van deze schaal. De moderne geneeskunde heeft sprongen voorwaarts gemaakt die de levensverwachting sterk hebben verhoogd en wanneer we symptomatisch zijn, zijn onze artsen vaak in staat ons te herstellen naar een asymptomatische “gezonde” toestand.

We prijzen de onderzoekers en artsen die dit mogelijk hebben gemaakt. Maar staat asymptomatisch altijd gelijk aan gezondheid en welzijn?Helaas is ‘asymptomatisch’ vaak het punt waar medische behandeling, zorg en ondersteuning ophoudt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor zijn de kosten en de tijd die nodig zijn voor voortdurende zorg. Onze medische professionals doen hun uiterste best met de tijd en middelen die ze tot hun beschikking hebben, maar de waarheid is dat ze gewoon overstelpt worden en voor altijd tegen de stroom in zullen moeten vechten.

Het probleem met asymptomatische toestanden is dat we, als we die eenmaal hebben bereikt, de motivatie verliezen en vergeten de onderliggende factoren aan te pakken die onze klachten in de eerste plaats hebben veroorzaakt. Het risico is herhaling en het telkens opnieuw terecht komen in de medische mallemolen. Het nastreven van een gezondere leefstijl is hier de oplossing.Kunnen we het tij keren? Kunnen we verantwoordelijkheid nemen om te kiezen voor een gezondere leefstijl?

Is voorkomen niet altijd beter dan genezen? Mensen in staat stellen om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Hen op die manier helpen voordeel te halen uit niet alleen een langere levensverwachting, maar ook uit een ongelooflijke levenskwaliteit. Mensen de weg wijzen naar een gezondere leefstijl!

Veel mensen vinden het moeilijk om te weten wie of wat ze moeten geloven als het op gezondheid aankomt. Ze zijn ontgoocheld over het gezondheidssysteem. Ze willen voor zichzelf positieve veranderingen doorvoeren maar weten niet waar te beginnen. Er is zoveel tegenstrijdige informatie en ja, wij realiseren ons de ironie van het gooien van nog een stem in de mix.

Ons advies? Stap op. Begin ergens en houd vol. Want beginnen, het nemen van kleine stappen naar een gezondere leefstijl, is beter dan helemaal niet beginnen. Doorzettingsvermogen? Wel, zonder doorzettingsvermogen zouden we nooit iets bereiken dat echt de moeite waard is.


Oersterk in 6 weken
Oersterk in 6 weken

Wij hopen dat deze blog voor sommigen van jullie het startpunt en de bron kan zijn die je nodig hebt om die positieve veranderingen te maken en op weg te gaan naar een gezondere jij.

 

Lees ook ons blog : https://medischemallemolen.nl/gezondheidsblog/diabetes-type-2/veranderingen-in-leefstijl-bij-diabetes-type-2/

(69)