Wandelen

 

Leesplezier voor fervente en startende wandelaars

Starten met wandelen voor een gezondere leefstijl is een goed idee. Wandelen is de ideale bewegingsvorm om gewicht te verliezen en om vele andere gezondheidsproblemen te voorkomen of te stabiliseren. Daarnaast is er de nieuwe trend,  ‘active walking’, het is een manier van wandelen die nog gezonder is, wat wil zeggen wandelen met een stevige tred om ook je conditie te verbeteren. Wat belet je om de stapschoenen aan te trekken? In deze wandelboekenshop vind je een gamma van boeken die je helpen bij het verwezenlijken van fijne wandelervaringen

 

Wandelen voor de gezondheid

 

Wandelen is eenvoudig, gratis en een van de gemakkelijkste manieren om actiever te worden, af te vallen en gezonder te worden. Soms wordt wandelen over het hoofd gezien als een vorm van lichaamsbeweging, maar stevig wandelen kan u helpen uw uithoudingsvermogen op te bouwen, overtollige calorieën te verbranden en uw hart gezonder te maken. U hoeft niet urenlang te wandelen. Een stevige dagelijkse wandeling van 10 minuten heeft veel voordelen voor de gezondheid en telt mee voor de aanbevolen 150 minuten wekelijkse beweging.

 

Voordat u begint met wandelen

 

Schoenen of sportschoenen die comfortabel zitten, voldoende steun bieden en geen blaren veroorzaken, zijn voldoende. Als u naar uw werk loopt, kunt u uw gewone werkkleding dragen met een comfortabel paar schoenen en van schoenen wisselen als u op uw werk aankomt. Voor lange wandelingen kunt u water, gezonde snacks, een reserve t-shirt, zonnebrandcrème en een zonnehoed meenemen in een kleine rugzak. Zorg ook altijd voor voldoende zichtbaarheid! Als u regelmatig langere wandelingen maakt, kunt u investeren in een waterdichte jas en speciale wandelschoenen voor moeilijkere routes.

 

 

Hoe weet ik of ik snel genoeg wandel?

 

Bij een stevige/sportieve  wandeling, op vrij vlak parcours, haal je dan  minimum 6 kilometer tot 9 kilometer per uur.

 

Wat als ik niet erg actief ben?

 

Als u niet erg actief bent, maar wel kunt wandelen, begin dan rustig en verhoog uw snelheid en vergroot uw wandelafstand dan geleidelijk

.

Gemotiveerd blijven om met regelmaat te blijven wandelen

 

Maak er een gewoonte van. De gemakkelijkste manier om meer te wandelen is om er een gewoonte van te maken. Bedenk manieren om wandelen in uw dagelijkse routine op te nemen.

 

Voorbeelden zijn:

  • een deel van uw reis naar het werk te wandelen
  • wandelen naar de winkels
  • de trap gebruiken in plaats van de lift
  • de auto laten staan voor korte ritten
  • met de kinderen naar school wandelen
  • regelmatig wandelen met een vriend of vriendin
  • een wandeling maken met familie of vrienden na het eten

 

Wandelen met muziek

 

Wandelen terwijl je naar muziek of een podcast luistert, kan je gedachten van de inspanning afleiden. Het kan je ook in een ritme brengen en je helpen sneller te wandelen.
Je zult verbaasd zijn hoe snel de tijd gaat als je op je favoriete muziek wandelt

 

Zorgen voor afwisseling

 

Breng afwisseling in uw wandelingen. U hoeft niet naar het platteland te reizen om een mooie wandeling te maken. Steden, gemeentes en dorpen bieden interessante wandelingen, waaronder parken, erfgoedpaden, kanaalpaden, rivierpaden, bossen, heidevelden en natuurreservaten.

 

Word lid van een wandelgroep

 

Wandelen in een groep is een geweldige manier om met wandelen te beginnen, nieuwe vrienden te maken en gemotiveerd te blijven.