Supplementen

Leesplezier ‘essentiële supplementen’

Supplementen zijn geen vervanging voor een gezonde voeding, maar kunnen wel helpen om tekorten in de voeding aan te vullen en waar nodig extra ondersteuning bieden.

Bekijk  hier onze favoriete boekengamma die je een beter inzicht geven in het ruime supplementenaanbod.

 

 

 

Welke supplementen heb ik nodig?

Deze vijf supplementen zijn essentieel voor onze gezondheid en het kan zijn dat we ze alleen via de voeding niet voldoende binnenkrijgen.

 

Vitamine D

 

Idealiter haal je al je vitamine D uit de zon. Maar je moet je huid beschermen en als je zonnebrandcrème gebruikt, blokkeer je vitaminen en schadelijke stralen. Het is ook moeilijker om in de winter, wanneer de dagen korter zijn, voldoende aan de zon te worden blootgesteld. Vitamine D-tekort is in verband gebracht met een reeks van gezondheidsaandoeningen.

 

Visolie

 

Omega-3 vetzuren – dat supergezonde bestanddeel uit vis. Het is een van de populairste gezondheidssupplementen op de markt en wordt aanbevolen om o.a. het triglyceridengehalte te verlagen.
B-vitaminen.

 

Probiotica

 

Een groeiende hoeveelheid onderzoek ondersteunt de voordelen van een positieve balans van darmbacteriën voor de algehele gezondheid. Deze goede bacteriën helpen bij darmproblemen en sommige infecties. Yoghurt is o.a. een populaire bron van probiotica, maar u kunt een supplement gebruiken als u niet genoeg binnenkrijgt via uw dieet.

Magnesium.

 

Vitamine B-complex

 

Voldoende van alle acht B-vitamines binnenkrijgen is essentieel voor de algehele gezondheid van je lichaam. Veel mensen krijgen deze vitamines binnen via de voeding. Maar sommige mensen, zoals veganisten of vegetariërs, kunnen moeite hebben om vitaminen binnen te krijgen die voornamelijk in dierlijk voedsel voorkomen, zoals B12. Er zijn veel B-complex vitaminen beschikbaar en multivitaminen die een B-complex bevatten. U kunt het beste eerst uitzoeken of u een tekort heeft. Symptomen zoals vermoeidheid of zwakte komen vaak voor. Een bloedtest laten uitvoeren is een manier om het zeker te weten.

 

Magnesium

Ons lichaam kan magnesium niet zelf aanmaken, wat betekent dat we voor aanvulling en opname afhankelijk zijn van onze voeding of supplementen.
Het speelt een belangrijke rol in de normale werking van spieren en instandhouding van normale botten en dus best belangrijk.

 

Ben je op zoek naar één van bovenvermelde vitamines/supplementen dan kan je  deze hierboven aankopen in de shop ‘supplementen’ van medischemallemolen.nl