Meer bewegen

Je informeren over wat voor jou de fijnste manier is om te starten met  ‘meer bewegen’

 

U kunt nu beginnen met een positieve verandering door te voeren in uw leefstijl door wat meer te gaan bewegen. Als u lang inactief was begin dan klein en bouw langzaam op en vooral : HOU VOL. Neem één van de hieronder aangeboden boeken ter hand  om u te begeleiden naar meer bewegen!

 

 

Hoe kan je meer gaan bewegen?

Er wordt aanbevolen om minstens 150 minuten per week te bewegen. Heb je een sedentair beroep is dit niet altijd gemakkelijk in te vullen. Er zijn wel een aantal gemakkelijke manieren om hier aan te voldoen.
De bekende zaken zoals neem een keertje de trap,. Parkeer je auto wat verder of stap een halte vroeger af. Maak een extra wandeling met de hond enz… Wandelen is één van de gemakkelijkste manieren om meer te bewegen. 10’000 stappen het aantal dat je waarschijnlijk al vaak hebt horen vernoemen. Dit is zeker een leidraad maar haal je maar 7000 stappen is dat al beter dan het gemiddelde van zo’n 4000 stappen per dag die mensen afleggen.
Schaf je zelf een stappenteller of sporthorloge aan, het is bewezen dat dit een geweldige stimulans is om meer te bewegen.

Het is ook de manier om meer buiten te bewegen, buiten bewegen geeft bovendien het voordeel van stressverlichting. Heb je ook nog eens de mogelijkheid  om in het groen te wandelen is dit helemaal geweldig.

 

Bewegen is goed maar meer bewegen is beter

Ben je bovenstaande zaken al helemaal aan het implementeren en ben je toch nog op zoek naar een extra manier om meer te bewegen die gemakkelijk in te plannen is in je dagelijkse routine? Een work-out thuis is dan een fantastische manier om meer te bewegen.  Kies een soort van bewegen dat bij jou past. Kies voor een hometrainer wanneer je van fietsen houdt, geef je de voorkeur aan yoga vind je ook een aantal mooie online yoga platformen.  Een fitness online work-out is misschien meer iets voor jou? Een abonnement op de korte online work-outs van Studio C zijn dan een aanrader. Korte work-outs die je van thuis doet, wanneer je wil en wanneer het past en die héél doeltreffend en motiverend zijn.