Gezond eten

Lezen over ‘gezond eten’

 

Vindt u het ook wel eens moeilijk om te bepalen of uw favoriete voedingsmiddelen werkelijk gezond eten voor u zijn?
Met misleidende etiketten en het eindeloze aanbod van ‘gezonde’ voedingsmiddelen in elke supermarkt, kan gezond eten een verwarrende en zelfs ontmoedigende taak zijn. U verdiepen in boeken die zich richten tot gezonde voeding kan u  op weg helpen naar een gezonder voedingspatroon.

 

 

Wat is gezond eten?

Hoewel food hypes komen en gaan, zijn er een paar belangrijke elementen van gezond eten die steeds onveranderd blijven.
Gezonde voeding is voeding die u voorziet van de voedingsstoffen die u nodig hebt om uw lichaam gezond te houden en energie te behouden. Water, koolhydraten, vet, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor een gezonde, evenwichtige voeding.

 

Enkele tips voor gezond eten

 

Beperk je inname van suiker gezoete dranken

Het consumeren van met suiker gezoete dranken zoals frisdrank of gezoete ijsthee kan veel extra koolhydraten, in de vorm van suiker, aan je dieet toevoegen.

 

Minder geraffineerd graanbrood.

Zonder veel vezels worden de suiker en koolhydraten in het brood snel in het lichaam verwerkt, wat tot bloedsuikerpieken kan leiden.

 

Kies snacks met minder koolhydraten

Koolhydraten in snacks zoals chips, pretzels en crackers kunnen snel oplopen. Dat komt omdat deze zoute, hartige snacks meestal weinig eiwitten en vezels bevatten, twee macronutriënten die o.a. verantwoordelijk zijn voor dat volle gevoel.

 

Begin je dag met koolhydraatarme ontbijtproducten

Ontbijtvoeding kan verborgen hoeveelheden koolhydraten/suiker bevatten, zelfs als ze op het eerste gezicht “gezond” lijken.
Zo kan een kop in de winkel gekochte cornflakes of granola verrassend veel suiker bevatten.

Koolhydraten zijn een echte boosdoener voor een gezond dieet. Bekijk hier online het koolhydraat arm – 50 dagen programma met ondertussen bijna 100’000 volgers.

Gezond eten volhouden is enkel mogelijk wanneer het voor jou een automatisme is geworden om te kiezen voor gezonde voeding. Wanneer je tijdens het boodschappen doen niet meer de intentie hebt om steeds naar de ongezonde producten in de rekken te grijpen ben je een grote stap dichter bij een gezondere leefstijl. Wat je aan ongezonde dingen niet in huis haalt kan je uiteindelijk ook niet consumeren.