gezonde cadeau ideeën

Gezonde cadeau ideeën

 

Denk bij de aankoop van een volgend cadeau er eens over na om een gezondheidsthema te kiezen. In dit artikel vind je een aantal leuke gezonde cadeau ideeën die als verrassende en attente cadeaus kunnen dienen en die motiverend kunnen werken voor een gezondere levensstijl. En omdat de gewoonten van je vrienden en familie je kunnen beïnvloeden, is het in zekere zin ook een cadeau voor jezelf!

 

1. Olijfolie

 

Dit is misschien al een hoofdbestanddeel van de voorraadkast, maar een olie van hoge kwaliteit – iets wat veel mensen meestal niet voor zichzelf kopen – is
een cadeau dat de smaakpapillen zal verrukken. Overweeg ook een aantal speciale oliën, zoals hazelnoot, walnootolie of geroosterde pompoenzaadolie, voor een speciale smaak traktatie.

 

 

2. Kruidenpotjes

 

Met dit eenvoudig cadeau maar belangrijk om orde en netheid te scheppen in elke keuken. Een cadeau voor iedereen die houdt van gezond eten en Kruiden en specerijen willen toevoegen aan hun gerechten om meer smaak te geven en zout willen vervangen door kruiden.

 

 

Cursussen Gezonder Leven

Deze cursussen zijn zeer geschikt voor iedereen die aan een gezondere leefstijl wil beginnen of even vast zit en graag weer door wil gaan.

 

BEKIJK HIER HET AANBOD

 

 

 

 

3. Stappenteller

 

Elke stap telt – stappen zetten zorgt ervoor dat je het maximum haalt uit je lichaamsbeweging. Hoewel veel telefoons tegenwoordig een ingebouwde stappenteller hebben, heb je met een “ouderwetse” stappentellen op zak  de extra motivatie bij om je stappen en je verbrande calorieën actief bij te houden gedurende de ganse dag  – het apart houden van uw stappenteller van uw telefoon kan ook helpen om uw  schermtijd te minimaliseren.

 

Meer info
bol.com (€39,95)

 

 

4. Waterfles

 

Hoewel veel mensen al een vertrouwde waterfles meenemen naar het werk of de sportschool, waarom niet een andere optie? We raken gewend aan onze dagelijkse items, dus een nieuwe vervanging kan een broodnodige dosis inspiratie brengen. Het kan niet voldoende herhaald worden hoe belangrijk het is voor onze gezondheid om dagelijks voldoende te drinken.

 

Meer info
bol.com (€21,95)

 

 

5. Theekop en schotel

 

Een cadeau kiezen voor iemand kan moeilijk  zijn en soms zijn het de kleine dingen die een enorm verschil maken. Voor koffie- of theeliefhebbers is het een goed idee om een mooie theekop uit te zoeken – zo wordt een eenvoudige drinkpauze een bijzondere verwennerij. Overweeg ook wat geurige, smaakvolle thee bij te voegen om er een compleet pakket van te maken.

 

 

 

6. Keukengerei

 

De meesten van ons bezitten ten minste een van de basis keukengerei – waaronder een houten lepel, rubberen spatel en platte spatel – maar soms is het handig om er meer dan een bij de hand te hebben. Voor een attent cadeau dat zeker veel gebruikt zal worden, bundel je een paar keukenfavorieten. Dit zorgt ervoor dat wanneer er een in de vaatwasser zit, je gelukkige ontvanger kan blijven koken!

 

 

 

7. Waterglazen

 

Iedereen kent de voordelen van het overslaan van frisdrank, en het hebben van mooie glazen om uit te drinken maakt water des te aantrekkelijker. Dit cadeau is eenvoudig en nuttig – en veelzijdig. Je kunt één glas geven, of acht – de keuze is aan jou, maar je ontvanger zal er zeker van genieten.

 

 

 

8. Noten

 

Een geschenkpakket met snoep is een populaire gift voor aan vrienden, buren en collega’s. Maar waarom overweeg je niet om in de plaats hiervan ze te verrassen met notenpakket. Noten bieden meer eiwitten en gezonde vetten met veel minder suiker, waardoor het een gezond voedsel geschenk is. Voel je je extra gul? Overweeg een “noot van de maand” cadeau-abonnement te geven, zodat je geliefden het hele jaar door slim kunnen snacken.

 

9. Herbruikbare lunchtas

 

Behalve dat het beter is voor het milieu  zullen herbruikbare lunchtassen uw ontvangers inspireren om hun eigen lunches te maken. Dit  in plaats van uit eten te gaan  of eten af te halen. Hetgeen beter kan zijn voor zowel hun taille als hun portemonnee.

 

Meer info
bol.com (€22,36)

 

 

10. Slaapmasker

 

We beseffen allemaal het belang van slaap, maar soms kan het moeilijk zijn om voldoende goede nachtrust te hebben . Beginnen met eenvoudige stappen kan helpen, waaronder het dragen van een basis slaapmasker om het licht te blokkeren. Verkrijgbaar in talloze kleuren en materialen, kan dit gemakkelijk te verpakken cadeau worden meegenomen op reis of op het nachtkastje worden bewaard.

 

 

 

11. Bordspellen

 

Dit lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende “gezonde gift” keuze, maar je zou verbaasd zijn! Geef je vrienden & familie spelletjes deze feestdagen, en misschien zal dat hen aanmoedigen om vrije tijd door te brengen rond een bordspel in plaats van rond de snacktafel of te staren naar een scherm.

 

 

 

12. Een sinaasappel

 

Eeuwen geleden waren verse sinaasappels schaars, dus rond de feestdagen was het een traktatie om er een cadeau te krijgen. Tegenwoordig zetten veel mensen de traditie voort door iemand een enkele sinaasappel cadeau te doen. Het is een lief gebaar dat de eenvoud viert en ook dient als een verfrissende en gezonde onderbreking . Wees creatief met de presentatie.

 

13. Zelfgemaakte geroosterde kikkererwten

 

In plaats van suikerrijk snoepgoed te schenken, is dit een toffe alternatieve, voedzame snack! U kunt bijvoorbeeld uw eigen kikkererwten  roosteren en ze vervolgens bewaren in een originele glazen pot met uw eigen handgemaakte tag. De meeste mensen snoepen van wat er om hen heen is, dus ze zullen dit heerlijke en voedzame alternatief voor het gebruikelijke koekjesplateau waarderen.

 

Hoe doe je dat? Laat de erwten uit blik naar keuze uitlekken, droog de erwten goed af en meng ze met veel olijfolie en zeezout. Voeg, als je creatief wilt zijn met de smaak,  ook kruiden en specerijen toe, ! Daarna 20-30 minuten roosteren op 400 graden.

 

 

14. Donkere chocolade

 

Op zoek naar een cadeau dat nog steeds zoet is, maar met meer gezondheidsvoordelen dan de gebruikelijke schaal met koekjes en gebakken snacks? Vergeet de bloem en kies voor pure chocolade, die – afhankelijk van het merk en het cacaopercentage – een breed scala aan complexe en heerlijke smaken biedt. Streef naar 70 procent cacao of meer, en denk eraan dat hoe hoger het getal, hoe minder zoet het zal zijn.

 

 

15. Thuis gekookte maaltijd

 

Tijdens drukke periodes wanneer iedereen wel ergens onderweg is, kan soms het geven van een thuis gekookte maaltijd  het beste geschenk van allemaal zijn. In dit geval kunt u iets van hun bord nemen door iets op hun bord te leggen – een doordacht bereid diner, gekookt in uw huis of  dat van hen. Vraag naar eventuele dieetbeperkingen of allergieën en verzeker hen dat ze zullen kunnen genieten van een voedzame, zelfgemaakte maaltijd.

 

 

 

(34)