een gezonde geest in een gezond lichaam

Gezond oud worden met een gezonde geest

In het algemeen, moet je een gezonde geest hebben om dingen te kunnen doen met een positieve ingesteldheid. Onze mentale kracht en positieve ingesteldheid helpen ons effectief te worden in wat we doen.
Verder speelt het een belangrijke rol in ons leven om te helpen dingen op
orde te houden. Geestelijke gezondheid is een algemene term. Het heeft echter betrekking op de algemene toestand van onze geest. Geestelijke gezondheid heeft een hoog niveau van psychische gezondheid en is vrij van psychische stoornissen.

Gelukkig, gezond oud worden met een gezonde geest


Het vermogen van een persoon om gelukkig te zijn en van het leven te genieten kan ook worden gemeten aan hun geestelijke gezondheid. De reden hiervoor is dat onze mentale capaciteit onze emoties sterk kan beïnvloeden, waardoor het onze uitdrukkingen en reacties ook beïnvloed.
Wanneer je geestelijke gezondheid slecht is, je positieve ingesteldheid zoek is, is je oordeel over dingen ook slecht omdat je geest niet rationeel kan functioneren. Het niet langer hebben van een positieve ingesteldheid
zal de manier veranderen waarop je naar het leven kijkt en erop reageert. De meeste tijd ben je emotioneel onstabiel, dat is waarom veel mensen die geen positieve ingesteldheid hebben een makkelijk doelwit worden van depressie en andere vormen van mentale stoornissen.

 

Beïnvloeding van je geesteljke gezondheidOnze geestelijke gezondheid wordt beïnvloed door een heleboel dingen, waaronder onze fysiek, omgeving, werk, relaties en genetica.
Tegenwoordig zijn er veel studies die met opzet een hoge prioriteit
en belang geven aan hoe een persoon mentaal welzijn bereikt omdat het een héél belangrijk deel vormt om zowel lichamelijk als geestelijk in staat te zijn een prettig en creatief leven te leiden.

In het algemeen zijn de gebieden van ons leven die diepgaand beïnvloed worden door onze mentale conditie:

onze spiritualiteit, werk, relaties, emoties, ontspanning en zelfsturing.

Bovendien moeten we begrijpen dat zelfs als we mentaal en emotioneel gezond zijn, dit niet altijd betekent dat we nooit problemen zullen ondervinden van de oncontroleerbare en onvoorziene zaken in het leven. Een gezonde geest zal ons helpen om te gaan met alle uitdagingen. Het zal zorgen voor een betere kijk op de zaken, die ons kan helpen om gefocust, flexibel en resultaatgericht te blijven. en om een goede geestelijke gezondheid te handhaven, wanneer je geconfronteerd wordt met een moeilijke situatie. Het maakt dat je gefocust blijft en je de oorzaak van het probleem kan identificeren, zodat u weet hoe u er precies mee om moet gaan.

 

Spirituele gezondheid en een gezonde geest

 

Onze geest maakt technisch gezien geen deel uit van onze fysieke staat, maar het wordt beschouwd als een belangrijk deel van onze heelheid als mens. Ons lichaam werkt in harmonie met onze geest, dus elk van hen kan invloed hebben op de een of de ander. Dat gezegd hebbende, als je belang hecht aan je fysieke en mentale gezondheid, moet je ook
bezig zijn met je spirituele welzijn.


Ga in contact

 

Velen van ons zijn zich er niet van bewust dat een gezonde geest in een gezond lichaam sneller kan genezen omdat het goede energie kan bijdragen tijdens een genezingsproces. Het is geen deel van de eigenlijke genezing, maar het is als een deel van je behandeling. Het kan je enorm helpen bij het beheersen van pijn en complicaties die meestal gepaard gaan met een ziekte.

Spirituele gezondheid bereik je wanneer je leven in perfecte
harmonie is. Dat betekent dat je troost vindt, zelfs als je pijn hebt
en je vindt hoop zelfs als je wanhopig bent. Het leven is totaal
anders als je geest gezond is.

Soms als we ernstig ziek zijn, hebben we de neiging om onze overtuigingen te vergeten omdat de ziekte ons opslorpt.
Maar wat belangrijk is om te weten, is dat als we geestelijk gezond zijn,
we meer kracht hebben om elke vorm van ziekte te bestrijden.
We zijn complete wezens, dus als ons lichaam en geest in
harmonie zijn, is onze kans om snel te herstellen hoger.

Wanneer je voelt dat je mentale gezondheid niet in
goede vorm is, neem dan de tijd om na te denken en kijk in een breder perspectief naar hoe je je leven leidt.
Stop een tijdje en luister naar uw innerlijke en zoek rust bij jezelf. Probeer achter de essentie van je leven te komen, wat voor jou belangrijk is , wat het is dat je compleet maakt en waar het precies is dat je je innerlijke kracht vindt.
Maar bovenal, blijf positief tegen het leven aankijken en je zult zien hoe je leven ten goede zal veranderen.

Guru Gian yoga

Bekijk hier de mogelijkheden van het online platform

 


Samenvatting


Aangezien we allemaal een mooi en vredig leven willen en gezond oud willen worden, laten we onszelf toestaan te ontspannen en ons leven te vullen met positieve mensen. Laten we altijd kiezen voor constructieve relaties.

Gids met alles over beginnen met mediteren

(57)