gezond halloween

Gezond Halloween vieren

 

Te veel Halloween-snoep schrikt je nu al af? Probeer enkele van deze gezonde tips voor de feesthapjes. Ideeën zo goed, dat het eng is! Ga voor een gezond Halloween.

 

Beperk de snoepgekte en kies voor een gezond Halloween!

 

De kinderen zien er schattig uit in hun kostuums en tellen de dagen af tot 31 oktober! Ben je klaar voor de suikerkoorts? Met een beetje creativiteit kun je leuke manieren vinden om gezonde opties in de mix op te nemen, of je nu een feestje geeft met vrienden of op Halloween ontdekking gaat in de buurt.

Probeer deze tips om je Halloween-festiviteiten wat gezonder te maken voor je gezin, je gasten en niet te vergeten voor jezelf.

 

Welk kind wil zijn favoriete snoep niet meteen opeten?

Een gezonde maaltijd voordat uw kinderen gaan snoepen kan hun verleiding verminderen om te snacken of om teveel te snoepen, gewoon omdat hun buikjes vol zullen zijn.

Kies of maak een kleinere verzamelbak voor de kinderen, zodat ze niet in de verleiding komen om de grote snoepzak ineens op te eten.

 

Kom in beweging.

Zorg voor wat beweging door van Halloween een leuke gezinsactiviteit te maken. Neem ook iets gezond te drinken mee, een zaklamp en draag comfortabele wandelschoenen.

 

Verhoog de schrikfactor.

Serveer gezonde snacks in Halloweenstijl. Er zijn tal van creatieve ideeën die in deze tijd van het jaar online worden gedeeld, zoals bananenspoken, appelmonstermonden, wortelheksenvingers en spook fruitlolly’s!

 

Speel met eten.

Verwerk gezond voedsel in de  feest-, speltactiviteiten, zoals het versieren van sinaasappels en appelhappen.

 

Houd ze op de been.

Zorg voor voldoende fysieke activiteiten, zoals een zombiedansfeest, een monsterrace met drie benen, een spinnentocht of pompoenwerpen.

 

Heroverweeg de drank.

Vermijd frisdrank en met suiker gezoete dranken. Geef in plaats daarvan water, thee zonder suiker, 100% sap of  melk. Maak een punch met een Halloween-thema van spuitwater en een scheut 100% sinaasappelsap, gegarneerd met veel sinaasappelschijfjes en blauwe druiven of bramen.

 

Geen zelfbediening.

Deel traktaties uit, in plaats van hen te laten beslissen hoeveel ze nemen. Als je meer dan één item hebt, vraag ze dan te kiezen wat ze het liefst hebben. Dit kan je ook helpen om je Halloweenbudget onder controle te houden!

 

Durf anders te zijn, ga voor een gezond Halloween

Je hoeft geen snoep uit te delen met Halloween. Begin een nieuwe traditie en deel gezondere of niet-eetbare traktaties uit. Maak je geen zorgen, we hebben het niet over tandenborstels! Wees creatief en houd het kleurrijk en kindvriendelijk. Hier zijn enkele ideeën.

 

Gezondere traktaties:

 

Clementines, bloedsinaasappels, of sinaasappels versierd als Jack-O-Lantern
Pakjes sap
Zakjes pretzels, popcorn, crackers, gedroogd fruit of groenten, noten of pompoenpitten.
100% echte fruitreepjes, -touwtjes of -leertjes
Knijpbare yoghurt tubes of zakjes
Eenpersoonsverpakkingen mandarijnen
Suikervrije kauwgom

 

Niet-eetbare artikelen:

Glow sticks of klein glow-in-the-dark speelgoed
Stuiterballen
Mini pluche speelgoed en opwindbaar speelgoed
Kleurpotloden en kleurboeken (of ingewikkelde kleurplaten voor oudere kinderen)
Stickers of stempels
Tijdelijke tatoeages
Bellenmakers
Spinnenringen of vampiertanden
Slijm of plakkerig speelgoed
Vriendschapsarmbandjes

Let erop dat u geen hele kleine voorwerpen geeft die een verstikkingsgevaar kunnen vormen voor de kleintjes.

 

Wil jij een onvergetelijke Halloween beleven? Pak groots uit met de meest complete versiering set die je kunt vinden.
Meer info
bol.com (€29,95)

 

Wat te doen met overtollig snoepgoed

 

Ben je bang dat je tot lang na Halloween met een overschot aan Halloween-snoepjes zit? Hier zijn enkele ideeën om op verantwoorde wijze van de restjes te genieten en de snoep op te ruimen:

Laat elk kind wat resterende snoep bewaren met de afspraak om één stuk per dag te eten gedurende max 1 week (lang genoeg om de opwinding te laten verdwijnen). Doneer de eventuele overschot.

Als uw kind om een snoepje vraagt, koppel het dan aan een gezond tussendoortje: een appel, een banaan, wat noten of selderij met pindakaas.

Laat uw kind de snoep inruilen voor een leuke activiteit: een dagje dierentuin, een middagje spelen in het park, schaatsen of een dagje naar het zwembad.

Bewaar het om de piñata te vullen bij de volgende verjaardag.

Gebruik het in een knutselproject of om een peperkoekhuisje te versieren.

 

Uw gids voor gezond eten

 

Conclusie voor een gezond halloween

Laten we Halloween leuk, griezelig en ook een beetje gezonder maken.

 

 

(29)