wandelvakantie met bagagevervoer

Een wandelvakantie met bagagevervoer

Waarom is een wandelvakantie goed voor je

 

Als je nog nooit op wandelvakantie met bagagevervoer bent geweest en je je afvraagt of je dat wel moet doen, lees dan verder. Naast een aantal voor de hand liggende voordelen, zijn er tal van redenen waarom wandelvakanties goed voor je zijn.

 

Een wandelvakantie is goed voor uw lichaam

 

Wandelen is een van de beste manieren om te bewegen – beter dan naar de sportschool gaan. Als u kiest voor een vakantie met dagelijkse wandelingen, kunt u, zelfs als u zich een beetje te buiten gaat aan het plaatselijke eten en de wijn, het overtollige verbranden en de reis in een betere conditie beëindigen dan toen u begon.

Uw longen zullen blij zijn met de schone lucht, vrij van uitlaatgassen en andere verontreinigingen.

De natuur geeft je een mentale boost

 

Serieus. Studies hebben al lang aangetoond dat tijd doorbrengen in het groen en rond bomen je stemming verbetert, je bloeddruk verlaagt en je energie een boost geeft. Als je de geluiden van de stad inruilt voor vogelgezang en ritselende bladeren, onderbroken door af en toe een haan, hond of tractor, helpt dat je geest leeg te maken.

 

Het is een kans om te vertragen en tot rust te komen

 

Velen van ons hebben een drukke levensstijl en jongleren voortdurend met duizend en één dingen die gedaan moeten worden. Tijdens een wandelvakantie is er geen haast. Je bent helemaal los van je dagelijkse stress en computerschermen en je tempo wordt bepaald door je comfortabele wandelsnelheid. Je kunt het zelfs gebruiken als een kans om de stekker uit je mobiele telefoon te trekken.

 

Je ervaart de dingen anders

 

Als je te voet op ontdekkingstocht gaat, merk je kleine details op die je op de fiets of in de auto zou missen. Van lentebloemen tot merkwaardige gadgets in dorpstuinen en het koor van kwakende kikkers, er is veel te zien op het platteland. Neem de tijd om van dichtbij te kijken, foto’s te nemen, de geuren in te ademen en te genieten van de geluiden.

 

Tijd om te praten en na te denken

 

Een wandelvakantie is een uitstekende gelegenheid om de banden met vrienden en familie aan te halen. Er zijn volop mogelijkheden om te praten tijdens het wandelen of pauzeren, maar ook comfortabele stiltes waarbij je elkaar de ruimte geeft om in gedachten te verzinken.

Elkaar steunen als het een beetje moeilijk wordt en samen uw prestaties vieren creëert speciale herinneringen en versterkt relaties.

Nieuwe vrienden maken

 

Afhankelijk van welke wandeltocht u kiest, kan het zijn dat de enige mensen die u buiten de steden tegenkomt, dorpelingen en landarbeiders zijn. Zelfs als u geen gesprek kunt voeren, kan een gezamenlijke groet en glimlach ieders dag opfleuren.

Als u kiest voor een populaire route zoals de Camino de Santiago, zult u vrijwel zeker anderen ontmoeten die hetzelfde pad volgen. De mogelijkheid om een tijdje samen te lopen en nieuwe mensen te leren kennen is een van de hoogtepunten van deze bijzondere wandelvakantie.

 

Maak het jezelf gemakkelijk

 

Dit is zowel organisatorisch als fysiek. Terwijl uw dagelijkse stress en zorgen vervagen, kunt u zich tijdens een wandelvakantie ontspannen in de wetenschap dat uw route beproefd en duidelijk uitgelegd is, zodat u niet zult verdwalen, zelfs niet tijdens een wandelvakantie zonder gids. Als er toch iets misgaat, kunt u gewoon de reisorganisatie bellen om u te helpen.

Een wandelvakantie met bagagevervoer,  die zorgt voor zware tassen, hoeft u alleen het essentiële voor uw dagwandeling mee te nemen. Als u weet dat er een comfortabel bed op u staat te wachten, hoeft u niet uit te zoeken waar u de nacht gaat doorbrengen.

U hoeft alleen maar voorbereid te zijn op een onvergetelijke en uiterst lonende ervaring.

 

 

wandelvakanties met bagagevervoer

 

(11)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.