personal trainer, medischemallemolen.nl

Een personal trainer goed voor jouw gezondheid?

 

 

Trainen met een personal trainer: je ziet het steeds vaker. Meer mensen geven de voorkeur aan persoonlijke aandacht van een professional boven een fitnesszaal. Alleen al in de Verenigde Staten zijn meer dan 300.000 gecertificeerde personal trailers actief, en ook in Nederland vormen ze steeds vaker een deel van ons bewegingspatroon. Een personal trainer kan een positief effect hebben op jouw lichamelijk welbevinden. Op welke manieren is hij of zij een aanwinst?

 

Waarom is het inhuren van een personal trainer een goed idee?

 

Het inhuren van een personal trainer is zeker geen slecht idee. Bij een grote groep mensen heeft het namelijk een positief effect op allerlei gebieden, waaronder het fitheidniveau, het zelfvertrouwen en de motivatie om te bewegen. In combinatie met een gezond dieet kan personal training helpen bij gewichtsverlies. Overgewicht kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. Zo is het een van de oorzaken van diabetes, maar verhoogt het ook het risico op hart- en vaatziekten. Daarom kan persoonlijke training als hulpmiddel bij het afvallen helpen dergelijke aandoeningen te voorkomen

 

1 – Een personal trainer verhoogt de motivatie

Werken met een personal trainer helpt zeker wanneer je graag wat kilo’s kwijt wilt. Persoonlijke aandacht helpt de motivatie tijdens de lessen te vergroten, drijft je vaak tot het uiterste en zorgt uiteindelijk voor optimaal gewichtsverlies. Het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken als je aan het trainen bent om af te vallen. Dit leidt er vaak toe dat mensen het opgeven. Maar met een personal trainer is dat echt geen optie.

 

2 – Een personal trainer geeft advies over goede eetgewoontes

Trainers kunnen onschatbare hulp bieden bij het maken van gezonde voedingskeuzes en het bestrijden van de drang om slecht te eten en drinken. De positieve emotionele voordelen van het werken met een personal trainer kunnen er zelf voor zorgen dat je een gezonder dieet gaat volgen. De personal trainer kan je van advies voorzien en aanmoedigen om gezonder te leven.

 3 – Trainen met een personal trainer heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid

Actieve lichaamsbeweging is goed  voor de geestelijke gezondheid. Het heeft een positieve invloed op een reeks emotionele en psychologische aandoeningen, van depressie tot posttraumatische stressstoornis en angst. Het vermindert zelfs de klachten van stoornissen zoals ADHD. Niet alleen dat, maar de hormonen die tijdens lichaamsbeweging worden geproduceerd geven je humeur ook nog eens een flinke boost.

 

4 – Personal training zorgt voor meer energie

Zit of lig je graag op de bank? Kom er dan zo snel mogelijk vanaf. Inactiviteit kan leiden tot slaperigheid, vermoeidheid en slecht slapen. Personal training is vermoeiend, maar uiteindelijk word je er fitter en gezonder door. Het helpt slaperigheid en vermoeidheid door inactiviteit te verlichten. En na afloop slaap je als roos.

 

5 – Het is goed voor jouw hart

Een goede trainer helpt jou om speciale trainingen  te plannen die goede cardiovasculaire prestaties bevorderen en verbeteren. Een combinatie van cardiovasculaire en weerstandstraining is belangrijk om dit doel te bereiken. Een goede trainer zal ervoor zorgen dat het kan, terwijl het bewegen ook nog eens leuk, plezierig en praktisch is.

 

6 – Je bereikt samen belangrijke doelen

Mensen zijn sociale dieren en we gedijen goed bij contact met anderen. Een trainer die met je samenwerkt om je doelen te identificeren en een plan op te stellen, is goed voor je sociale leven. Je voelt je gesteund en aangemoedigd, en hoe langer je een personal trainer hebt hoe beter de resultaten zullen worden. En die bereik je samen, niet alleen.

 

 

Lees ook ons blog :Nu starten met meer bewegen – Medische-mallemolen (medischemallemolen.nl)

 

 

 

 

 

 

 

(47)