Een matrastopper tegen heuppijn

 

Een matrastopper van goede kwaliteit kan helpen bij heuppijn en ongemak verlichten door stevige ondersteuning te bieden zonder druk te leggen op de gewrichten. Het is ook een goedkoper alternatief voor een nieuw matras.

De juiste matras kan iemand helpen ’s nachts comfortabeler te slapen, maar een oncomfortabele matras kan pijnlijke drukpunten creëren en chronische pijn verergeren.

Een matrastopper is een goede optie voor een persoon die niet klaar of in staat is om een nieuw matras te kopen of die niet de kracht heeft om een nieuw matras op te tillen en te installeren.

In dit artikel bekijken we de voordelen van matrastoppers voor heuppijn, waar u op moet letten als u er een koopt, mogelijke alternatieven en wanneer u medische hulp moet zoeken.

 

Kan een matrastopper helpen tegen heuppijn?

 

Er is geen afdoend wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat een specifiek matrasmerk of matrassoort lichamelijke kwaaltjes consistent verbetert.

Een vaste formule voor het aanbevelen van de juiste matras op basis van pijn of gezondheid is er niet. Er zijn verschillende studies waarin verschillende matrastypes werden beoordeeld, maar er was geen duidelijke winnaar voor heuppijn of andere lichamelijke pijnen.

Een studie uit 2019 suggereert dat verstelbare matrassen mogelijk minder druk op de heupen leggen of anderszins de pijn verlichten, maar het is niet duidelijk of een matras topper vergelijkbare voordelen zou bieden.

Het belangrijkste voordeel van een matrastopper is dat iemand zijn matras gemakkelijk kan aanpassen aan veranderende behoeften en voorkeuren.

 

Lees ook ons blog : waarom-voldoende-slaap-essentieel-is

 

Wat is belangrijk in een matrastopper tegen heuppijn?

 

De voordelen van een matras topper zullen afhangen van een aantal factoren, waaronder het pijnniveau van een persoon, de reden van hun pijn, en de gewenste slaaphouding.

 

Enkele andere dingen om te bekijken:

 

Materiaal:
Het materiaal kan helpen bij het beslissen hoe ondersteunend de topper zal zijn en of het zal werken op de top van de huidige matras. Sommige traagschuim toppers vereisen een stevige ondersteuning eronder.

Dikte:
Zeer dunne matras toppers bieden misschien niet veel extra ondersteuning buiten wat een persoon al krijgt van hun huidige matras.

Gewicht:
Mensen die een matras topper kiezen, kunnen dit doen omdat ze hun oude matras niet willen optillen en vervangen. Wanneer dit het geval is, kunnen lichtere toppers, die gemakkelijker te manoeuvreren zijn, een meer geschikte keuze zijn.

Beoordelingen:
Ieder mens heeft andere matrasvoorkeuren. Het is nuttig om te zien wat mensen met soortgelijke problemen denken van een bepaalde matras topper. Iemand met heupartrose kan bijvoorbeeld andere behoeften hebben dan iemand met zwangerschapsgerelateerde heuppijn.

 

Een aantal opties:

 

Simplr: goede goedkope matrastoppers

 

Zoek jij een goedkoop top matras zonder moeilijke keuzes en geen technische snufjes? Dan is een van de Simplr toppers het beste topdekmatras voor jou. De Simplr toppercollectie bestaat uit drie verschillende toppers: Simplr Fresh, Simplr Smooth en Simplr Flex. Deze toppers hebben ieder hun eigen kenmerken. Alleen even uitzoeken welke topper bij jou past.

 

AEROMAX collectie

 

In de luxe AEROMAX matrassen en toppers komen de állerbeste ventilatie, comfort, ondersteuning en drukverlaging samen. Voor een perfecte slaapervaring zijn zowel de matrassen als de topdekmatrassen voorzien van dezelfde exclusieve AEROMAX minipocketveren.

De matrassen en toppers worden geproduceerd in een eigen AEROMAX fabriek. AEROMAX staat 100% voor optimale ventilatie en optimaal comfort.

 

Bekijk hier een ruim aanbod van mogelijkheden en ontdek welke matras topper het meest voor u geschikt is!

(31)