een gezonde geest in een gezond lichaam

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Geest en lichaam moeten in evenwicht zijn om je goed te voelen, om echt ontspannen door het leven te kunnen gaan. Helaas is dat in de praktijk zelden het geval. Op mentaal niveau hebben we natuurlijk te maken met traumatische gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan in de loop van ons leven, hoe klein ze ook zijn. Niemand is in de basis totaal vrij van negatieve energie van vroeger die zich in ons systeem heeft opgehoopt. Daarnaast leven we in een drukke tijd waar heel veel in korte tijd moeten worden gerealiseerd, hebben we, mede daardoor, stress op ons werk, zijn we gejaagd in het verkeer, en leven we met veel mensen, wellicht teveel, in een kleine levensruimte.

Mentale en fysieke klachten

De hierboven genoemde verschijnselen vinden hun weerslag in ons lichaam. We raken snel geïrriteerd, beginnen last van pijntjes te krijgen, krijgen last van hoofdpijn, we slapen steeds slechter, enz. Allemaal zaken die ons geluk en welzijn in de weg staan. We kunnen dan wel veel geld en materie hebben, het is nog maar de vraag of we daar op lange termijn gelukkig van worden, hoewel gelukkig zijn natuurlijk wel een subjectief begrip is.
Andersom werkt het ook zo, als we fysieke klachten hebben zoals hoofdpijn of chronische vermoeidheid, worden we in onze geest ook onrustig en/of ontevreden. Zoals hierboven al gezegd, het is echt aan te raden om geest en lichaam in balans te brengen en te houden voor ons algemeen welzijn.

 

Geest en lichaam in balans

Sporten kan helpen om dat te realiseren, want door sporten ontspan je het lichaam en de geest optimaal. U kunt ook gebruik maken van personal coaching voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Een dergelijke coach kan u helpen om te kijken waar de problemen zitten waardoor u zich mentaal en/of fysiek niet optimaal voelt en hoe dat verbeterd kan worden.

Gids met alles over beginnen met mediteren

(66)