superfoods, medischemallemolen.nl

Deze 6 superfoods houden je eeuwig jong

Wie zich verdiept in de culinaire wereld komt deze term al snel tegen: ‘superfoods’.  Dit zijn voedingsmiddelen met zeer veel gezonde stoffen. Bepaalde producten hebben dan ook een positieve invloed op jouw lichamelijke gezondheid. Sterker nog: sommige superfoods schijnen ook op latere leeftijd te zorgen voor een jeugdige en frisse uitstraling. Welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel!

 

1 – Goji-bessen, nieuw in de wereld van superfoods

 

Goji-bessen zijn nieuw en populair in de wereld van de ‘superfoods’. Dat is niet zo gek, aangezien het een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld betreft. Goji-bessen zijn rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren, fytochemicaliën en essentiële vetzuren. Met zo’n geweldige inhoud is het geen verrassing dat Goji-bessen worden gezien als hét ‘wondermiddel’ tegen veroudering.

 

Welke gezondheidsvoordelen hebben Goji-bessen?

 

Deze gedroogde bessen, afkomstig uit Tibet en geliefd bij de traditionele geneeskunde, hebben veel belangrijke gezondheidsvoordelen. Een kleine greep:  het versterken van de immuniteit, het verlagen van cholesterol, het verbeteren van het gezichtsvermogen, het bestrijden van kankercellen, het verlichten van depressie en gewichtsvermindering. Kortom: er is geen reden om ze niet te eten.

 

Een heel lang leven met Goji bessen superfoods

 

Over het effect van Goji-bessen gaan vele verhalen de ronde. Er is zelfs een legende. Deze gaat over Li Qing Yuen, die de leeftijd van maar liefst 252 jaar mocht bereiken. Hij werd geboren in 1678 en zou 14 keer getrouwd zijn, met 11 generaties nageslacht voor zijn dood in 1930. Li Qing Yuen zou naar verluidt dagelijks Goji bessen gegeten hebben. Misschien moeten we dit verhaal met een korreltje zout nemen, maar het is zeker geen slecht idee om deze bessen onderdeel uit te laten maken van jouw dieet.

Het geheim van de Goji-bes

 

Een studie aangehaald door Dr. Mindel’s boek, Goji Berry ‘The Secret to Himalayan Health’, ontdekte dat 67 procent van de oudere volwassenen die gedurende drie weken dagelijks goji-bessen namen, significante verbeteringen in de werking van het immuunsysteem merkten. Ook voelde men zich helderder en optimistischer.

 

2 – Aloë Vera en cosmetische superfoods

 

Vergeet botox: Aloë Vera verhoogt de collageenproductie op een honderd procent natuurlijke manier, waardoor je een jeugdige, rimpelvrije teint en een stevige, mooie huid krijgt. Het ultieme alternatief voor een bezoekje aan de Botox-dokter! Hoe dat komt? Dat leggen we graag even uit. De binnengel van Aloë Vera bladeren bevat ongeveer 200 actieve ingrediënten en meer dan 75 voedingsstoffen. Deze omvatten 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitamines. Het bevat zelfs vitamine B12, een van de weinige plantaardige bronnen van deze vitamine.

 

Ontstekingsremmende plantensteroïden en enzymen

 

Aloë Vera heeft ook schimmeldodende en antibacteriële antimicrobiële eigenschappen en bevat ontstekingsremmende plantensteroïden en enzymen. Tevens helpt Aloë Vera bij de spijsvertering, stimuleert het jouw immuunsysteem en is het zeer effectief bij het genezen, hydrateren en verjongen van de huid. Dit is te danken aan het feit dat het de natuurlijke wijze de productie van collageen stimuleert.

 

Maak een smoothie met Aloë Vera

 

Aloë Vera smaakt het beste vers, als dat mogelijk is natuurlijk. Een tip: bestel grote bladeren en bewaar ze enkele weken in de koelkast. Schraap de binnenste gel weg en vermijd het buitenste deel van de bladeren. Het is een fantastisch middeltje en gemengd met fruit maak je in een handomdraai een smoothie. Aloë Vera heeft een milde smaak maar een licht bitter randje, vandaar dat fruitsoorten een fijne toevoeging zijn.

 

 

3 – Avocado

 

Avocado maakt de huid glad, kalmeert en wordt gemakkelijk opgenomen; in vergelijking met amandel-, maïs-, olijf- en sojaolie heeft avocado-olie het beste effect op de huid. Avocado’s bevatten namelijk vitamine E die goed zijn voor de huid, antioxidante carotenoïden en ‘last but not, least’: de belangrijkste antioxidant glutathion. Laatstgenoemde staat bekend als zeer krachtig en kankerbestrijdend. Er zijn hoge niveaus van glutathion aangetroffen in de lever, waar giftige stoffen worden geëlimineerd.

Glutathion is tevens effectief tegen vervuilende stoffen zoals sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s. Ook helpt het tegen UV-straling. Kortom: dit antioxidant is van alle markten thuis

 

4 –  Chlorella

 

De nucleïnezuren RNA en DNA in Chlorella zorgen voor celgroei en -herstel, waardoor ons lichaam voedingsstoffen beter kan gebruiken, toxines kan elimineren en ziektes voorkomt. De productie van nucleïnezuren in het lichaam neemt geleidelijk af met de leeftijd, wat een van de redenen is waarom artsen aanbevelen om nucleïnezuren in te nemen.

 

Cursussen Gezonder Leven

Deze cursussen zijn zeer geschikt voor iedereen die aan een gezondere leefstijl wil beginnen of even vast zit en graag weer door wil gaan.

BEKIJK HIER HET AANBOD

 

 

5 – Kokosolie

 

Kokosolie is een echte ‘superfood’. Het versnelt je stofwisseling en kan je zelfs helpen om af te vallen. Daarnaast heeft het zeer hydraterende eigenschappen die goed zijn voor de huid en antioxiderende eigenschappen die beschermen tegen schade door allerlei stoffen. Daardoor blijft de huid er langer jong en gezond uitzien. Het bevat ook laurinezuur, een antibacterieel vetzuur dat bacteriën, virussen en schimmels doodt. Of het nu inwendig of uitwendig wordt ingenomen: kokosolie is een geweldige bondgenoot bij elk schoonheids- en huidverzorgingsregime.

 

6 – Bijenpollen, superfoods met antibiotische werking

 

Als het gaat om een ​​jeugdige en mooie huid, is het gebruik van bijenpollen een heel goed idee. De Zweedse dermatoloog Dr. Lars-Erik Essen heeft met succes bijenpollen gebruikt om acne en andere huidaandoeningen te behandelen. Hij ontdekte dat het zowel cosmetisch als anti-verouderend werkt. De dermatoloog meldde dat bijenpollen voortijdige veroudering van cellen lijken te voorkomen en de groei van nieuw huidweefsel stimuleren. Ook biedt effectieve bescherming tegen uitdroging en blaast het stamcellen nieuw leven in. Tenslotte verzacht het rimpels en stimuleert de bloedstroom in het lichaam.

 

 

 

Natuurlijke antibiotische werking

 

Regeneratieve eigenschappen van de huid zijn te danken aan de hoge concentraties van nucleïnezuren RNA en DNA. Ze hebben een natuurlijke antibiotische werking die simpelweg niet over het hoofd kan worden gezien. En we zijn nog niet klaar. Bijenpollen hebben ook andere gezondheidsvoordelen. Een kleine greep:

  • Het bestrijden van infecties
  • Het verlagen van cholesterol
  • Betere bloedsomloop
  • Stimulatie van het immuunsysteem
  • Het vergroten van het uithoudingsvermogen
  • Langer leven
  • Hoger libido

 

Uw gids voor gezond eten

 

Bron : Voedingscentrum. (z.d.). Superfoods. Geraadpleegd op 5 oktober 2022, van https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/superfoods.aspx

 

 

 

 

(62)