cadeau ideeën voor stressverlichting

Cadeau ideeën voor stressverlichting

 

Cadeau ideeën voor angst, stress, zelfzorg en meer

 

Met de feestdagen voor de deur helpt kiezen voor ‘Therapie cadeau ideeën’  u bij het vinden van cadeaus voor de mensen in uw leven van wie u houdt. Of uw geliefde nu last heeft van teveel stress of u wilt gewoon laten zien dat u aan hun geestelijke gezondheid denkt, er is voor elk wat wils op deze lijst.

 

Cadeau ideeën om stress te verminderen

 

Cadeau ideeën zijn bijvoorbeeld verzwaringsdekens, essentiële oliën, kunstbenodigdheden en dagboeken. Al deze geschenken hebben kwaliteiten die kunnen helpen om stress gevoelens te kalmeren.

 

1. Verzwaringsdekens

 

Verzwaringsdekens blijken angst te verminderen, omdat het gewicht van de deken druk uitoefent op het lichaam zoals menselijk contact zou doen (zoals een knuffel ), wat iemands lichaam kan helpen ontspannen. Het laat iemand sneller en gemakkelijker in slaap vallen en zorgt ook voor een diepere en langere slaap.

Verzwaringsdekens bieden het rustgevende comfort van een omarmd gevoel. Ze zijn nuttig voor onrustige of angstige slapers. Wij hebben wat  onderzoek gedaan  naar het gewicht, de stoffen en de prijs en kwamen uit op de volgende dekens:

 

Laten we eerlijk zijn: slaap is heilig! Of je nu door bekende of onbekende redenen een slechte nachtrust hebt, het ForDig verzwaringsdeken kan iedereen helpen.
Meer info
bol.com (€44,99)

 

2. Essentiële oliën

 

Het gebruik van essentiële oliën zorgt voor het onderdrukken van gevoelens van angst en geven een boost van vertrouwen. De  premium essentiële oliën van SIMIA zijn betaalbaar en van hoogwaardige kwaliteit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste gebruik van essentiële oliën begrijpt, maar dit starterspakket is ontworpen om  een mooie  introductie van essentiële oliën te ervaren.

 

 

Items doordrenkt met essentiële oliën, vooral lavendel, zijn ontworpen om te helpen bij de slaap en ontspanning die stress en angst verminderen. Deze artikelen variëren in prijs en passen in de meeste budgetten. Deze omvatten lavendel essentiële olie, lavendel kussen mist,  lavendel body lotion of lavendelkussens.

 

Meer info
wellsana.nl (€14,99)
Meer info
wellsana.nl (€9,99)

 

3. Diensten

 

“Velen die worstelen met depressie en angst vinden ogenschijnlijk eenvoudige taken ontmoedigend. Dus aanbieden om te komen schoonmaken, een schoonmaakdienst inhuren, boodschappen bezorgen, de hond uitlaten, de kinderen meenemen voor een film en een ijsje enzovoort, zijn allemaal zeer nuttige geschenken die verder gaan dan het tastbare.

 

4. Kunstbenodigdheden

 

Artistieke expressie is een prachtige manier voor mensen van alle leeftijden om gevoelens te uiten terwijl het ook zorgt voor stressverlichting. Handwerkwinkels zijn geweldige plaatsen om specifieke kunstbenodigdheden voor vrienden en familie te kopen. Cadeaubonnen zijn attente geschenken om hobby’s en talenten aan te moedigen bij degenen om wie we geven, terwijl ze de specifieke hulpmiddelen kunnen kiezen die ze wensen of nodig hebben. U kunt zo ook een bedrag uitgeven dat binnen uw budget valt.

“Creatieve activiteiten zoals kunst (bijv. schilderen, tekenen, beeldhouwen) of kleuren kunnen meditatief en kalmerend zijn. Ze kunnen helpen om de geest en het lichaam te kalmeren en daardoor stress te verminderen.”

 

 

5. Dagboek

 

Journaliseren kan een effectieve manier zijn om emoties zoals stress en angst bij te houden en te beheersen. Het schenken van een mooi dagboek aan een vriend, collega of familielid is een attente en goedkope manier om een positieve impact op iemand te hebben.

“Verzamel een motiverend geleide pakket bij het  dagboek zoals een leuke pen, een mok die past bij de persoonlijkheid van uw ontvanger, een verzameling theezakjes,  een geurkaars en aansteker en doe alles in een aantrekkelijke mand die dient als een handig opbergpakket. Uw geliefde zal klaar zijn voor het nieuwe jaar.”

 

 

6. Fidgets

 

Deze uitstekende stressverlichters zijn er in vele vormen . Meestal vergeten kinderen en volwassenen dat ze ermee friemelen. Ze zijn klein en discreet, zodat anderen er geen aanstoot aan kunnen nemen of klagen.

“Veel mensen vinden zichzelf fidgeting met wat ze maar kunnen vinden, maar een specifiek fidget toy kan echt helpen om te kalmeren.

 

Meer info
wellsana.nl (€12,99)

 

7. Boeken over geestelijke gezondheid

 

Boeken zijn altijd een geweldig cadeau! Deze boeken helpen iedereen in je leven bij het begrijpen en aanpakken van psychische problemen. U vindt hier onze suggesties voor boeken voor stressverlichting en mindfulness.

 

 

 

8. Abonnementen

 

Een abonnement op een dienst is het geschenk dat blijft geven! Een Abonnement op deze mindfulness site zorgt ervoor dat je geliefde zich nog maanden na de feestdagen mentaal goed blijft voelen.

 

9. Abonnement op een online fitnessprogramma

 

Moedig je geliefde aan om meer te bewegen en wat endorfine te krijgen met een abonnement op een fitnessprogramma voor thuis. Dit online programma geeft korte online workouts die zorgen voor meer baland en energie in een druk leven.

 

10.  Abonnement voor muzieklessen

 

Een van de beste mentale gezondheidsgeschenken die je kunt geven is een pakket muzieklessen. Door jezelf, je echtgenoot/echtgenote of je vriend(in) een cadeau te geven van een pakket muziek- of zanglessen kunnen ze een positieve ervaring opdoen en een die hen helpt zich zelfverzekerd te voelen over zichzelf terwijl ze iets nieuws leren. Werken met  muziek kan hen een creatieve en expressieve ruimte bieden om negatieve stemmingen los te laten en zich aanwezig te voelen. Muziekles wordt misschien niet gezien als één van de  traditionele cadeau ideeën voor stressverlichting, maar zingen, piano of gitaar spelen verbeteren allemaal de geestelijke gezondheid en maken vrijwel onmiddellijk serotonine vrij in je hersenen.

 

Piano cursus

Zangcursus

Gitaar cursus

 

Muziek laat je een ander deel van je hersenen gebruiken. Zingen, bijvoorbeeld, kalmeert onmiddellijk je nervus vagus, maakt kalmerende hormonen vrij in je bloedbaan, en verlaagt angst. Het geven van stemlessen kan een geweldige manier zijn om je vriendin of je partner te helpen hun geestelijke gezondheid te verbeteren door een nieuwe routine te creëren, een doel in het leven te hebben, en als het ware een verantwoordelijkheid te hebben om de les bij te volgen. Ze kunnen een positieve relatie opbouwen met de muziekleraar en hebben een positief rolmodel om naar op te kijken.

 

12.  Maaltijdboxabonnementen

 

Cadeauabonnement op maaltijdbezorgingsdiensten zoals HelloFresh enz. Vaak als je worstelt met teveel stress, gaan eetlust en het verzorgen van jezelf niet altijd hand in hand.

 

13. Abonnement op Spotify, Apple Music, Enz.

 

Muziek kan je stemming stimuleren en stress verminderen. De meeste audiostreamingdiensten bevatten ook podcasts en er zijn veel podcasts over geestelijke gezondheid die nuttig kunnen zijn om meer te leren of om aanmoediging te krijgen.

 

14. Cadeaubonnen

 

Als je niet zeker weet welk cadeau perfect past, zijn cadeaubonnen altijd een veilige optie. Het personaliseren van de cadeaubon om iemand specifiek te helpen ontspannen en stress te verlichten maakt het nog beter.

 

Cadeaubon voor een massage

Het geschenk van massage en zelfzorg is een geweldige manier om een geliefde wat verwennerij cadeau te doen tijdens de feestdagen. Massage helpt bij het verlichten van spierspanning en helpt bij algemene ontspanning. Of u nu een massage cadeaubon combineert met een mandje voor zelfzorg – inclusief artikelen of voor alleen een cadeaubon kiest, het zal uw vriend of familielid zeker helpen ontspannen.

 

Voor iedereen die een kleine, verkwikkende pauze verdient, is er de Bongo Verwenmoment. Een bezoek aan de kapper om nadien helemaal te stralen, even wegdromen bij een deugddoende lichaamsbehandeling, een manicure … Met deze Bongo vol verkwikkende arrangementen wordt een persoon naar de zevende hemel gebracht.
Meer info
bol.com

 

Cadeaubon voor een sportwinkel

Lichaamsbeweging is een geweldige stressverlichter en een prachtige manier om te helpen bij de slaap. Een cadeaubon voor een sportwinkel is een attente manier om de man of vrouw in je leven dat nieuwe paar wandelschoenen te laten uitzoeken waar ze hun oog op hebben laten vallen of uitrusting te laten kopen voor een nieuwe hobby waarmee ze in het nieuwe jaar willen beginnen. Cadeaukaarten zijn een fantastische manier om iemand te laten zien dat je aan hem of haar denkt, terwijl het cadeau in elk budget past.

 

Gezonde cadeaus

15. Een gezondheids retraite

 

Er zijn veel retraites die zelfzorgdiensten aanbieden, waaronder yoga, mindfulness, gezond eten, massage, psychedelische ondersteunde psychotherapie, en meer. Je kunt voldoende retraites bij jou in de buurt vinden. Retraites bieden prima cadeau ideeën voor stressverlichting.

 

16.Concertkaartjes of een ander evenement dat hen interesseert

 

Focussen op ervaringen versus materiële cadeaus is ook een manier. Plan een concert of een sociaal evenement als je weet dat ze graag een stapje in de wereld zetten.

 

 

17. Zelfmassagetoestellen

 

Zelfmassage toestellen hebben een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren en zijn het perfecte cadeau idee om vrienden en familie te helpen ontstressen. Het brengt de ontspanning thuis. Als uw ontvanger atletisch is, kennis van het lichaam heeft en wat diepe pijnen moet aanpakken, is de high-end Hypervolt de manier om te gaan. Dit massagetoestel van topkwaliteit richt zich op het bindweefsel door middel van krachtige trillingen, waardoor spierstijfheid afneemt en de bloedsomloop verbetert.

 

De Hypervolt Bluetooth biedt u de hoogst gepersonaliseerde massage-ervaring om u te helpen om beter te bewegen. Voorzien van onze gepatenteerde Quiet Glide™ Technology, hoogwaardige oplaadbare lithium-ion batterij, instellingen voor drie snelheden, 5 verwisselbare kopbevestigingen en druksensortechnologie, levert de Hypervolt Bluetooth een ideale combinatie van vermogen, prestatie en variatie.

 

Een betaalbaarder alternatief voor bovenvermelde  massage gun is de Ergolight® , een professioneel Infrarood  massageapparaat  dat de nek en bovenrug, waar velen van ons stress hebben,  masseert.  Met  ingebouwde infrarood  en instelbare intensiteit is dit apparaat voor elke volwassene gemakkelijk te bedienen en verzacht het pijnlijke spieren.

 

 

Niet-mechanische massagetoestellen kunnen zelfs een goede aanvulling zijn voor kinderen of volwassenen, hoofdkrabber/massagerol of een voetmassagerol

 

20. Stressballen

 

Stressballen zijn een geweldige aanvulling of een goedkoop cadeau voor een collega, vriend of familielid. Ze zijn goed voor het verlichten van stress, gemakkelijk te gebruiken voor mensen van alle leeftijden. Ze maken spierspanning los, leiden af van stressvolle of angstige gedachten en verbeteren bij sommige mensen de focus en concentratie.

 

 

21. Mindfulness kaarten

 

Je kunt een spel mindfulness kaarten zelf maken! Handgemaakte sets kunnen extra betekenisvol zijn vanwege de persoonlijke band.

 

24. Japanse Zentuinen

 

Spelen met zand is een geweldige mindfulness activiteit die de tastzin betrekt en iemand iets geeft om zich op te concentreren anders dan stressvolle gedachten of situaties – en het is net zo geweldig voor volwassenen als voor kinderen.

Het gebruik van een zentuin bij mensen met stress of angst kan een geweldige manier zijn om de symptomen te verlichten. Het gevoel dat gedachteloze manipulatie van het zand heel rustgevend kan zijn en je in staat stelt je te concentreren op iets anders dan je angst. Een zentuin is een geweldige keuze voor volwassenen.

Kinetic Sand is een leuke optie voor kinderen.

 

 

25. Kleurboek voor volwassenen

 

Kleuren is een fijne manier om energie los te laten en mensen te helpen kalmeren. In onze chaotische, door sociale media geobsedeerde cultuur is het vaak moeilijk om momenten te vinden om gewoon te vertragen en te ontspannen, maar kleuren kan die ruimte creëren.

 

 

26. Witte ruis machines

 

Witte ruis machines zijn een geweldig cadeau voor mensen die door angst of stress een slecht slaappatroon hebben. Ze kunnen kalmeren en ontspannen terwijl ze helpen bij het slapen. Er zijn vele soorten op de markt. Na onderzoek kunnen  wij onderstaand apparaat aanbevelen.

 

 

27. Zelfzorg pakket

 

Als het gaat om het verminderen van stress en angst, is zelfzorg cruciaal. Een  zelfzorg pakket zal zeker gewaardeerd worden door iedereen op uw  cadeau lijst. Deze kunnen afzonderlijk worden gegeven of in combinatie met een passende cadeaubon.

 

 

28. Stressbestendige thee

 

Er is zoiets geruststellends aan thee! Je kunt het gezellig maken met je favoriete mok, een deken en een lekker kopje thee! Yogi stress-verlichtende theeën zijn er in verschillende smaken.  Dit zou een geweldig cadeau mand idee, met een combinatie van een mok en als u of uw gift-ontvanger liever losse thee heeft, een thee-ei is dan een geweldige add-on!”

 

 

 

29. Verwarmingskussen

 

De meeste mensen houden spanning vast, een rustgevend verwarmingskussen kan een opmerkelijk verschil maken in hoe ze zich in het algemeen voelen.

 

 

 

 

 

 

(38)

De Hypervolt Bluetooth biedt u de hoogst gepersonaliseerde massage-ervaring om u te helpen om beter te bewegen. Voorzien van onze gepatenteerde Quiet Glide™ Technology, hoogwaardige oplaadbare lithium-ion batterij, instellingen voor drie snelheden, 5 verwisselbare kopbevestigingen en druksensortechnologie, levert de Hypervolt Bluetooth een ideale combinatie van vermogen, prestatie en variatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.