actief mediteren

Actief mediteren met Kundalini yoga

Veel mensen vinden beginnen met mediteren niet aanlokkelijk omdat ze het moeilijk vinden om hun geest leeg te maken. Velen van ons zijn graag actief en vinden dat stilzitten. een verspilling van tijd is. Dat is betwistbaar, maar degenen die echt geloven dat dit waar is zullen merken dat ze meer baat hebben bij het beoefenen van Kundalini yoga meditaties dan bij andere soorten meditatie.

Actief mediteren met Kundalini yoga meditatie vereist de nodige training en vaardigheid. Met de hulp van extra bronnen die gespecialiseerd zijn in deze discipline, ga je in staat zijn om een rustige geest te krijgen.  Ook je behoefte aan ‘altijd’ in beweging en productief zijn zal verminderen.

Zelfs als je niet het soort persoon bent die denkt dat beginnen met mediteren iets voor jou is, dat het te langzaam of saai is of een verspilling van tijd, ga je zeker toch genieten van de voordelen van Kundalini yoga meditaties.

Er is iets zeer verheffend aan de mogelijkheid om tijd vrij te maken om je te concentreren op belangrijke dingen, zoals je gezondheid en welzijn. Tijd vrijmaken om je stemming te verbeteren is een fantastisch gegeven. Voeg hierbij de mantra’s en het maakt van Kundalini yoga meditaties een mooie manier om ervoor te zorgen dat je sessies echt een goede toon zetten voor je verdere dagelijkse beleving.

Veel plaatsen bieden cursussen in Kundalini yoga meditaties en je kunt online video’s vinden om je te helpen om te beginnen met investeren in de praktijk. Er zijn ook boeken en geleide meditaties beschikbaar.

 

Interesse in Kundalini yoga meditatie?

 

Als je geïnteresseerd bent in Kundalini yoga meditatie, zal je bemerken dat de combinatie van yoga en meditatie ongelooflijk heilzaam is.
Yoga is een andere praktijk die al eeuwen bestaat. Het is waarschijnlijk net zo oud als meditatie zelf.
Kundalini wordt beschouwd als een concentratie van “goddelijke energie” die kan worden aangesproken door meditatie. Men zegt dat deze rust aan de basis van de wervelkolom ligt.

 

Ga hier naar het Kundalini yoga en meditatie platform

 

Of je gelooft in goddelijke energie of niet, het gebruik van Kundalini yoga meditatie is super.
De specifieke methode van ademhaling, het gebruik van mantra’s en stretching die de beoefenaar het gevoel geeft verfrist en klaar te zijn voor een nieuwe ervaring.

Hoewel het onmogelijk is om de breedte van deze zeer ingewikkelde meditatiepraktijk in één hoofdstuk te behandelen, kan in elk geval gezegd worden dat Kundalini yoga meditaties een geweldige manier zijn om in harmonie te komen met jezelf en de wereld om je heen.

Als je merkt dat je ontvankelijk bent voor de spirituele leer van Kundalini yoga zal dit een extra meerwaarde voor je betekenen. Het kan helpen om je een aardende, leidende kracht in je leven te geven.  Het zal je helpen om de waarde te zien in de wereld om je heen en dit door de lens van een yoga beoefenaar.

Hoe dan ook, Kundalini yoga meditatie is een geweldige optie voor iedereen die hoopt zichzelf te kunnen focussen op positieve energieën, in plaats van dag in dag uit in dezelfde dip of routine te blijven hangen.

Het is een kunst die in vele vormen persoonlijke waarde kan bieden aan de beoefenaar. Als je voor deze meditatiestijl kiest, is het zeker dat je er voordelen in zult vinden die je meer houvast in het leven zullen bieden.

 

Gids met alles over beginnen met mediteren

x

(3)