huidverzorging mannen

8 tips voor een goede huidverzorging voor mannen

Huidverzorging voor mannen is vaak een ondergeschoven kindje en wordt regelmatig over het hoofd gezien. Toch is het zeer belangrijk voor de lichamelijke gezondheid. Maar daar moet je als man wel iets voor doen. Huidverzorging vereist hydratatie, gezond eten, het kiezen van de juiste gezichtsreiniger, voldoende bescherming tegen de zon. Ook het beschermen van je lippen en het verzorgen van je handen is een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Hoe houd je als man jouw huid mooi en gezond? In dit artikel vind je nog veel meer handige tips.

 

Huidverzorging voor mannen: een aantal tips

 

Zowel mannen als vrouwen moeten zich goed voelen over zichzelf en hun huid. Huidverzorging mag zeker niet beperkt blijven tot vrouwen. Integendeel, mannen moeten veel vaker hun eigen unieke huidverzorgingsroutine volgen. En die mogelijkheid is er ook want er zijn veel natuurlijke producten, zoals arganolie huidverzorgingsproducten, die door zowel mannen als vrouwen kunnen worden gebruikt. Bij deze een aantal tips om als man jouw huid mooi en gezond te houden.

 

huidverzorging voor mannen


Tip 1: Eet gezond

 

Jouw dieet kan de gezondheid en conditie van de huid beïnvloeden. Kies daarom altijd voor een uitgebalanceerd dieet van groenten en fruit. Ze bevatten antioxidanten die huidveroudering en huidbeschadiging helpen voorkomen. Beperk of vermijd ook het eten van junkfood en het drinken van alcoholische dranken.

 

Tip 2: Zorg voor voldoende hydratatie

 

Voldoende hydratatie één van de meest eenvoudige en beste manieren om een gezonde huid te creëren. Artsen raden aan om minstens 2 liter water per dag te drinken. Water is het beste voor je gezondheid, maar met mate mag een glaasje frisdrank of koffie ook. Wel is bekend dat een te grote hoeveelheid van deze dranken jouw lichaam en huid uitdrogen, dus overdrijf niet. Water is nog altijd het beste.

 

Tip 3: Koop goede huidverzorgingsproductenHoewel veel mannen ervoor kiezen om zeep te gebruiken om hun gezicht te wassen en te reinigen, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen. Veel zepen bevatten namelijk agressieve stoffen die het natuurlijke vocht van de huid van het gezicht doen verdwijnen. In plaats van hetzelfde stuk zeep te gebruiken waarmee je je lichaam wast, kun je beter een gezichtsreiniger kopen die speciaal geschikt is voor je huidtype.

 

Tip 4: Bescherm de huid tegen blootstelling aan de zon

 

Te veel blootstelling aan de zon is schadelijk en kan uitdroging en schade aan de huid veroorzaken. Vermijd teveel direct zonlicht en bescherm je huid altijd tegen de zon. Als dit onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat je een zonnebrandcrème met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF) aanbrengt voordat je naar buiten gaat.

 

Tip 5: Gebruik een alcoholvrije aftershave

 

Aftershaves op alcoholbasis kunnen jouw huid irriteren en zorgen voor een branderig gevoel na afloop. Zorg er daarom voor dat je het etiket controleert van de aftershave die je gebruikt en kies een alcoholvrije aftershave in plaats van de gebruikelijke harde aftershave. Er zijn ook balsems die als extra voordeel hebben dat ze een vochtinbrengende crème zijn, die je huid kalmeren en verzachten.

 

Tip 6: Gebruik een moisturizerHet hydrateren van de huid voorkomt de voortijdige vorming van fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig kan je rekenen op een aantal moisturizers speciaal ontwikkeld voor mannen. Er zijn geparfumeerde moisturizers voor mannen of je kunt kiezen voor een  niet geparfumeerde moisturizer.

 

Tip 7: Gebruik lippenbalsem

 

Gebarsten en droge lippen zijn ruw en pijnlijk. Ze worden veroorzaakt door vele factoren, zoals warm weer. Het is een goed idee om een ​​lippenbalsem met SPF te kopen, zodat je je lippen gemakkelijk kunt hydrateren en ook beschermen tegen de zon.

 

Tip 8: Zorg goed voor je handen

 

Tenslotte moet je goed voor je handen zorgen. Zijn ze vaak ruw en pijnlijk? Ga dan op zoek dan naar een vocht inbrengende crème of handcrème. Er zijn  verzorgingslijnen die speciale huidverzorging voor mannen in hun gamma hebben.

 

Op zoek naar een leuk cadeau voor hem?

 

 

 

 

 

 

 

 

(22)