stralend wite tanden, medischemallemolen.nl

6 tips voor stralend witte tanden

We vallen maar meteen met de deur in huis: goede tandverzorging is meer dan twee keer per dag poetsen. En zelfs daar hebben veel mensen moeite mee. Verzorgen van je tanden kan vaak een hele klus zijn. Zelfs als je een perfect witte glimlach hebt, kan er een tand- of tandvleesprobleem ontstaan dat veel aandacht vereist. Desondanks zijn er een aantal manieren om stralend witte tanden te houden. In dit artikel delen wij een paar handige tips die je ongetwijfeld een stralende lach bezorgen!

 

Tip 1: Kies een tandenborstel die bij je past

 

Het is altijd belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Neem voorzorgsmaatregelen om toekomstige tand- of tandvleesproblemen te voorkomen. Met het toepassen van de zes tips in dit artikel ben je al goed op weg. Ten eerste is het belangrijk om een tandenborstel te kiezen die bij je past. Het is algemeen bekend dat elektrische tandenborstels grondig poetsen, maar het belangrijkste is dat je een tandenborstel gebruikt die voor jou werkt en je routine gemakkelijker maakt.

Een exemplaar dat voor jou werkt

Sommige mensen hebben misschien niet het budget om de beste elektrische tandenborstel of vervangende koppen kopen. In dat geval is handmatig poetsen geen probleem. Kies iets wat bij jou past en wat je gemakkelijk kunt gebruiken, of dit nu een eenvoudige manuele tandenborstel is, een eenvoudige elektrische of iets extra’s met een timer erop. Het gaat er om dat je het  goed gebruikt, niet welk type je hebt.

 

Tip 2: Vermijd schadelijke voedingsmiddelen en dranken voor stralend witte tanden 

 

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen vlekken, beschadiging en schade aan jouw tanden en mondgezondheid veroorzaken. Voorbeelden daarvan zijn suikerhoudende dranken, sigaretten en  rode wijn. Wees bewuster van wat je eet. Let dus op jouw eetgewoonten om een ​​goed gebit te ondersteunen en om stralend witte tanden te behouden.

 

Tip 3: Gebruik mondwater en flosdraad

 

Het gebruik van flosdraad en mondwater zorgt niet alleen voor een frisse glimlach, ze zijn essentieel voor een goede algehele mondgezondheid. Mondwater en flosdraad helpen  namelijk overtollige tandplak en bacteriën buiten het bereik van de tandenborstel te verwijderen. Ze zijn essentieel voor het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen.

 

Tip 4: Overweeg eventuele aanvullende behandelingen

 

Om jouw gebit en tandvlees in topconditie te houden, kan het zijn dat er aanvullende behandelingen nodig zijn, zoals tandheelkundige implantaten of een orthodontische ingreep. Cosmetische tandheelkunde helpt om de tanden te herstellen, waardoor je een mooiere lach, stralend witte tanden en hierdoor ook meer zelfvertrouwen krijgt. Zoek naar een cosmetische tandarts in de buurt om de beste optie te vinden en waar je eventueel geopereerd kunt worden. En vergeet niet om regelmatig (om de 12 maanden) bij de tandarts op controle te gaan.

 

30 tips voor een gelukkig en gezonder leven

 

Tip 5: Negeer tandproblemen niet

 

Hoewel je tandarts jou van hulp en advies voorziet tijdens regelmatige controles, is het ook belangrijk dat je zelf op de hoogte blijft. Als je veranderingen opmerkt, zoals zwellingen, bloed spugen bij het tandenpoetsen, veranderingen in de stand van de tanden of andere punten van zorg, negeer ze vooral niet en maak zo snel mogelijk een afspraak bij de tandarts.

Tip 6: Sla het tandenpoetsen niet over 

 

Ben je ’s avonds moe of heb je een andere reden om niet te poetsen? Doe het dan toch. Jouw mondgezondheid  kan eronder lijden wanneer je niet poetst en/of flost. Poets desnoods eerder of wanneer dat nodig is, zodat je de mondverzorging niet overslaat. Doe een klein beetje meer moeite, daar profiteer je echt van!

Jordan 3-in-1 Flosser is een wegwerp floss maakt het gemakkelijk om een mooie glimlach te krijgen. Flossen verwijdert tandplak tussen de tanden effectief, tandheelkundige stok verwijdert voedsel van tussen de tanden en stimuleert het tandvlees, de tongschraper verwijdert bacteriën op de tong en zorgt voor een frisse adem. 6x36 stuks
Meer info
bol.com (€18,95)
Voel het verschil van de zachte reiniging met onze poetsdruksensor terwijl jouw tanden witter worden in slechts 1 week. De Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 series HX6830/53 - Elektrische tandenborstel laat je weten wanneer je te hard poetst en wanneer je jouw opzetborstel moet vervangen.
Meer info
bol.com (€80,99)
Rapid white Bleaching strips : Al na 4 dagen tot 5 tinten wittere tanden. Rapid White biedt met zijn innovatieve technologie een snelle en effectieve manier om uw tanden te bleken, en geheel zonder waterstof-peroxide.
Meer info
deonlinedrogist.nl (€18,49)

 

(12)

Rapid white Bleaching strips : Al na 4 dagen tot 5 tinten wittere tanden. Rapid White biedt met zijn innovatieve technologie een snelle en effectieve manier om uw tanden te bleken, en geheel zonder waterstof-peroxide.