wite tanden

6 tips om stralend witte tanden te houden

We vallen maar meteen met de deur in huis: goede tandverzorging is meer dan twee keer per dag poetsen. Ja, zelfs daar hebben veel mensen moeite mee. Het verzorgen van je tanden kan vaak een hele klus zijn. Zelfs als je een perfecte glimlach met witte tanden hebt, kan er een tand- of tandvleesprobleem ontstaan dat veel aandacht vereist. Desondanks zijn er een aantal manieren om jouw tanden stralend wit te houden. In dit artikelen delen wij een paar handige tips die je ongetwijfeld een stralende lach bezorgen!

Tip 1: Kies een tandenborstel die bij je past

Hoe je tanden poetsen?  Het is sowieso altijd belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Neem voorzorgsmaatregelen om toekomstige tand- of tandvleesproblemen te voorkomen. Met het toepassen van de zes tips in dit artikel ben je al goed op weg. Ten eerste is het belangrijk om een tandenborstel te kiezen die bij je past. Het is algemeen bekend dat elektrische tandenborstels grondig poetsen, maar het belangrijkste is dat je een tandenborstel gebruikt die voor jou werkt en je routine gemakkelijker maakt.

 

Een exemplaar dat voor jou werkt

Sommige mensen hebben misschien niet het budget om de beste elektrische tandenborstel of vervangende koppen te kopen. In dat geval is handmatig poetsen geen probleem. Kies iets wat bij jou past en wat voor jou goed aanvoelt,  of dit nu een eenvoudige manuele tandenborstel is, een eenvoudige elektrische of een meer gespecialiseerde elektrische tandenborstel. Het gaat er om dat je het  goed gebruikt, niet welk type je hebt.

 

Witte tanden in slechts 10 minuten

Diamond smile

 

Tip 2: Vermijd schadelijke voedingsmiddelen en dranken voor witte tanden

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen vlekken, beschadiging en schade aan jouw tanden en mondgezondheid veroorzaken. Voorbeelden daarvan zijn suikerhoudende dranken, sigaretten, rode wijn of hard voedsel. Wees bewuster van wat je eet. Let dus op jouw eetgewoonten om een ​​goed gebit met witte tanden te ondersteunen.

Tip 3: Gebruik mondwater en flosdraad

Het gebruik van flosdraad en mondwater zorgt niet alleen voor een frisse glimlach, ze zijn essentieel voor een goede algehele mondgezondheid. Mondwater en flosdraad helpen  namelijk overtollige tandplak en bacteriën buiten het bereik van de tandenborstel te verwijderen en zijn essentieel voor het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen.

 

Tip 4: Overweeg eventuele aanvullende behandelingen

Om jouw gebit en tandvlees in topconditie te houden, kan het zijn dat aanvullende behandelingen als tandheelkundige implantaten of een andere ingreep nodig is. Cosmetische tandheelkunde helpt om de tanden te herstellen, waardoor je een mooiere lach en meer zelfvertrouwen krijgt. Zoek naar een tandarts in de buurt om de beste optie te vinden en waar je eventueel behandeld kunt worden. En vergeet niet om regelmatig (minstens om het jaar) bij de tandarts op controle te gaan.

Tip 5: Negeer tandproblemen niet

Hoewel je tandarts jou van hulp en advies voorziet tijdens regelmatige controles, is het ook belangrijk dat je zelf op de hoogte blijft. Als je veranderingen opmerkt, zoals zwellingen, bloed spugen bij het tandenpoetsen, veranderingen in de stand van de tanden of andere punten van zorg, negeer ze vooral niet en maak zo snel mogelijk een afspraak bij de tandarts.

 

tandonline

 

Tip 6: Sla het tandenpoetsen niet over

 

Ben je ’s avonds moe of heb je een andere reden om niet te poetsen? Doe het dan toch. Jouw mondgezondheid  kan eronder lijden wanneer je niet poetst en/of flost. Poets desnoods eerder zodat je de mondverzorging niet overslaat. Doe een klein beetje meer moeite, daar profiteer je echt van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(11)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.