Over ons

Mijn  naam is Chantal Vermeulen en ik ben 56 jaar. Mijn familie is sterk belast met de kans op het krijgen van diabetes type 2. Mijn oma, mijn moeder, (oud)tantes, (oud)ooms; ik heb ze allemaal de strijd tegen deze sluipende ziekte zien voeren. Het gevolg hiervan was dat de laatste jaren van hun leven echte sukkeljaren waren met veel medische problemen. Hierdoor ben ik reeds mijn ganse leven gepassioneerd door alles wat kan bijdragen tot een gezonde leefstijl. De voorbije jaren behaalde ik de diploma’s gezondheidscoach, voedingsdeskundige en afslankcoach.  Deze opleidingen waren niet beroepshalve maar puur vanuit persoonlijke en menselijke interesse. Bij het schrijven van de blogs doe ik regelmatig beroep op andere vakspecialisten voor het verkrijgen van informatie en het schrijven van gastblogs.

 

 

 

 

 

Ik bemerk in mijn omgeving dat sommige mensen  zeer gezondheidsbewust zijn, maar velen  zich van hun gezondheid totaal niet bewust zijn. Mijn  doel is om met medischemallemolen.nl  iedereen, waar ze zich ook bevinden op hun gezondheidsreis, te helpen nog een paar stappen te zetten naar een gezonde(re) leefstijl. Dit maakt de kans  om uit de medische mallemolen te blijven aanzienlijk groter. 

 

Kunnen we het tij keren?

Kunnen we verantwoordelijkheid nemen om te kiezen voor een gezonde leefstijl?

Is voorkomen niet altijd beter dan genezen? Mensen in staat stellen om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Hen op die manier helpen voordeel te halen uit niet alleen een langere levensverwachting, maar ook uit een veel betere levenskwaliteit. Mensen de weg wijzen naar een gezonde leefstijl!

Veel mensen vinden het moeilijk om te weten wie of wat ze moeten geloven als het op gezondheid aankomt. Ze zijn ontgoocheld over het gezondheidssysteem. Ze willen voor zichzelf positieve veranderingen doorvoeren maar weten niet waar te beginnen. Er is zoveel tegenstrijdige informatie.

Mijn advies? Stap op. Begin ergens en houd vol. Want beginnen, het nemen van kleine stappen naar een gezondere leefstijl, is beter dan helemaal niet beginnen. Doorzettingsvermogen? Wel, zonder doorzettingsvermogen zouden we nooit iets bereiken dat echt de moeite waard is. Ik hoop dat dit blog voor sommigen van jullie het startpunt en de bron kan zijn die je nodig hebt om die positieve veranderingen te maken en op weg te gaan naar een gezondere jij.